У Львові жінці винесли вирок за наругу над пам’ятником Бандері

2842 0
У підсудної в якості речових доказів вилучили книги комуністичного спрямування та бюст Сталіна.
фото з фейсбуку андрія москаленка

фото з фейсбуку андрія москаленка

Галицький районний суд Львова виніс вирок Вікторії Бибель, яка організувала наругу над пам’ятником Степану Бандері. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Як зазначено у вироці суду, з особистих ідеологічних переконань Вікторія вирішила облити червоною фарбою пам’ятник українського політичного діяча та голови проводу ОУН-Б Степана Бандери, який розташовано на площі Кропивницького. Для цього вона залучила свого товариша, який також під’єднав до справи свого знайомого. Обоє отримали 2 тис. грн та 5 лютого 2021 року облили пам’ятник червоною фарбою. 

Читайте також: Суд виніс вирок курсанту, який облив фарбою пам'ятник Бандері у Львові

Своїми діями Бибель заподіяла майнову шкоду Галицькій райадміністрації ЛМР на 7100 гривень. Свою вина обвинувачена у суді визнала повністю та факти свого обвинувачення не оспорювала. Окрім цього, вона розкаялась у вчиненому та добровільно відшкодувала завдані збитки. 

Суддя Мисько Христина Миколаївна винесла вирок Вікторії Бибель вирок у вигляді 5 років позбавлення волі за ч.3 ст.27 (співучасництво у кримінальному злочині) та за ч.3 ст. 297 (наруга над могилою, іншим місцем похованням або над тілом померлого). 

Читайте також: У Львові відкрили кримінальне провадження через зниклі прапори з могил військових

Та враховуючи певні фактори, а саме визнання провини та розкаяння, відшкодування збитків та постійний догляд за пораненим батьком, який захищає Україну під час повномасштабного вторгнення, суддя звільнила Бибель від відбування покарання та встановила іспитовий термін на 2 роки. 

Також зазначимо, що у підсудної в якості речових доказів вилучили бюст «Й. Сталин» та книжки комуністичного спрямування. 

Нагадаємо, що уночі на 5 лютого 2021 року невідомі особи облили фарбою пам’ятник Степану Бандері на площі Кропивницького у Львові. Камери відеоспостереження управління безпеки міста ЛМР зафіксували, як о 00:13 5 лютого два чоловіки кидали пакети з фарбою у пам`ятник Степанові Бандері.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!