У Львові біля залізничного вокзалу демонтували МАФ. Фото

3268 0
Ще раніше суд зобов’язав власника привести земельну ділянку до попереднього вигляду.
Фото: Андрій Садовий

Фото: Андрій Садовий

На площі Двірцевій, 1 у Львові демонтували МАФ. У міськраді МАФ називають незаконним і кажуть, що судяться з власником кілька років.

За інформацією юридичного департаменту ЛМР, власником МАФу є ТОВ «Фірма "Турист"». Наприкінці 2019 року Західний апеляційний господарський суд зобов'язав власника звільнити і привести до попереднього стану земельну ділянку, на якій розміщений кіоск.

«Термін дії договору оренди земельної ділянки між Львівською міською радою та ТОВ "Фірма Турист" завершився 19 березня 2012 року. З того часу жодних інших відносин з приводу користування нею не укладали», – кажуть юристи.

Фото: Андрій Садовий/Фейсбук

Водночас, як пише Leopolis News, ТОВ «Фірма "Турист"» станом на січень 2020 року не володіє та не користується будь-яким майном на площі Двірцевій.

«Дійсно, у володінні ТОВ «Фірма Турист» перебувало 2 об’єкти, які розташовувалися на площі Двірцевій у Львові: тимчасовий об’єкт – мала архітектурна форма та нерухоме майно – павільйон-магазин. Проте у 2015 році ми демонтували МАФ на виконання рішення суду, а павільйон-магазин було відчужено згідно з договором купівлі-продажу від 3 серпня 2015 року», – йдеться у відповіді компанії Західному міжрегіональному управлінню юстиції від 13 січня.

Оскільки рішення суду набрало законної сили, будівлю почали зносити. Натомість власник кіоску організував мітинг і вимагав його не зносити. Тут працює заклад харчування, а під час реконструкції площі Двірцевої ззовні споруду перефарбували у сірий колір, як і решту будівель на площі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!