У Львові 50 автобусів щодня возять переселенців до кордону

1469 0
Перевізники здійснюють від 70 до 120 рейсів за день. Проїзд безкоштовний.
Фото пресслужба ЛМР

Фото пресслужба ЛМР

У Львові міські автобуси допомагають переселенцям виїхати до кордону з Польщею. Автобуси працюють на двох локаціях – від Головного залізничного вокзалу і станції «Підзамче». На маршрутах курсують близько 50 автобусів. Про це повідомив начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Читайте також: Це мільйон доларів на день. Андрій Садовий про переселенців та життя у час війни 

«Місто забезпечує перевезення тимчасово переміщених осіб від вокзалів до кордону з Польщею. Для цього щоденно задіяно близько 50 великих автобусів. Залежно від потреби, вони здійснюють від 70 до 120 рейсів за день. Проїзд безкоштовний. До кордону перевозять впродовж світлового дня, а ввечері людей, які прибули, тимчасово поселяють у Львові, і зранку їх, за бажання, перевозять до кордону», – розповів Орест Олеськів.

Автобуси чекають на пасажирів на зупинці міських автобусів. За потреби, місце розташування автобуса підкажуть координатори.

Нагадаємо, у Львові діють 7 координаційних центрів, куди вимушено переміщені особи можуть звернутись, аби отримати допомогу:

  • «Арена Львів» – вул. Стрийська, 199
  • Залізнична адміністрація – вул. Виговського, 34;
  • Личаківська адміністрація – вул. Костя Левицького, 67;
  • Шевченківська адміністрація – вул. Липинського, 11;
  • Галицька адміністрація – вул. Ференца Ліста, 1;
  • Сихівська адміністрація – просп. Червоної Калини, 66;
  • Франківська адміністрація – вул. Генерала Чупринки, 85.

Усім, хто може допомагати фізично або засобами першої необхідності, прохання звертатись за телефоном: 032 254 60 79.

 

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!