У Львові будуть стандартні контейнери для збору органіки

2002 0
Їх місткість та зовнішній вигляд затвердив виконавчий комітет міськради Львова.
Фото: ЛКП Зелене місто/Фейсбук

Фото: ЛКП Зелене місто/Фейсбук

У Львові виконком затвердив стандарти зовнішнього вигляду контейнерів для збору органіки. Це будуть коричневі контейнери місткістю 120, 240 і 1100 літрів. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Контейнери мають бути пристосовані для механічного розвантаження та мати стійке дно і кришку. Оснащення має передбачати малошумні колеса та систему природної вентиляції. Зокрема, необхідна інтегрована накидна сітка для висушування. Це дозволить провітрювати відходи і зменшувати об'єм органіки, її масу та кислотно-лужний баланс. Подвійне дно дасть змогу відокремити основну фракцію відходів від рідин, що стікають на дно контейнера.

Читайте також: Коли у Львові з'являться контейнери для органіки. Відео

Контейнери місткістю 240 і 1100 літрів можна використовувати для збору органіки лише в місцях її значного утворення.

Нагадаємо, до кінця року у всіх районах Львова будуть розміщені коричневі контейнери з відповідним маркуванням для органіки. У межах пілотного проєкту такі контейнери почали встановлювати на території ОСББ, що зголосились до участі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!