У Львові через війну можуть виникнути спалахи низки інфекцій та хвороб

13473 0
Насамперед, остерігатися варто кишкових інфекцій, гепатитів та туберкульозу.
фото: ілюстративне/укрінформ

фото: ілюстративне/укрінформ

Через збільшення кількості людей у Львові та області і внутрішню міграцію переселенців є висока ймовірність розповсюдження, спалахів низки інфекцій та хвороб. Насамперед, це стосується гострих кишкових інфекцій, туберкульозу, гепатитів. Про це у відповідь на запитання журналістки Тvoemisto.tv під час брифінгу повідомив керівник департаменту охорони здоров'я Львівської ОВА Орест Чемерис.

«Збільшення кількості населення у Львові, чисельні місця масового поселення додають тривоги, що, справді, через це можуть розповсюджуватися різного року захворювання. Масових спалахів у нас не виникало, але кілька поодиноких спалахів гострої кишкової інфекції у місцях масового поселення внутрішньо переміщених осіб були. Кількість хворих була невеликою – від 5 до 17 осіб. Усі пацієнти отримали медичну допомогу і вже у задовільному стані», – каже він.

Читайте також: Воєнні дії збільшують ризик захворіти на правець. Від яких недуг радять вакцинуватись

За його словами, щоб убезпечити населення від різних хвороб, за особами, які тимчасово приїхали у Львів та область, наглядають лікарі. Також медики працюють в осередках, організовуючи масові виїзди.

Нагадаємо, що через нелюдські умови життя та принесені російськими окупантами інфекції серед населення поширилася низка хвороб, зокрема вітряна віспа.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!