У Львові чиновники їздитимуть на електрокарах

4657 0
Влітку в Україні з’явилась компанія Shooter.ua, як має на меті популяризувати електротранспорт і лобіювати інтереси галузі перед державою та бізнесом. Компанія вже запустила пілотний проект з Львівською міською радою, який передбачає, що заступники міського голови Львова Андрія Садового їздитимуть на електрокарах Nissan Leaf.
Фото: extremetech.com

Фото: extremetech.com

Засновник компанії – інвестбанкір Костянтин Євтушенко, він закупив 10 електромобілів, які планує здавати в оренду українським чиновникам, використовувати для тест-драйвів та акцій з промоції еко-палива, пише AIN.UA.

Зраз у компанії – два автомобілі Nissan Leaf, які вже передали мерії. Проте там наразі не коментують, хто саме та в яких службових цілях використовуватиме електрокари.

Як розповідає Костянтин Євтушенко, також найближчим часом компанія очікується поставка восьми електрокарів Renault Fluence і хоче закупити дві Tesla.

Костянтин Євтушенко каже, що глобальна ціль проекту – позбавити Україну від енергетичної залежності. З його слів, Україна щороку завозить 3 млн тонн нафти. 2013 року в грошовому еквіваленті це становило 6,4 млрд доларів.

«Аби проїхати 150 км середньостатистичне авто має заправитися на 250 грн, а зарядити електрокар на пробіг у 150 км коштує лише 7 грн», – розповів він. До того ж, додав він, Україна сама виробляє електроенергію.

Фото: AIN.UA


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!