У Львові демонтують та перенесуть один із ринків. Яка причина та куди

61487 0
Метою є варіант, що допоможе залишити якісні торгові місця для підприємців, які будуть пристойно і естетично виглядати.
Фото: лмр

Фото: лмр

У Львові демонтують та перенесуть ринок «Світлиця», що на вулиці Миколайчука. До кінця року підприємці повинні самостійно демонтувати мафи за свій кошт. Про це в коментарі  Tvoemisto.tv повідомив керівник департаменту містобудуванння ЛМР Тарас Кубай.

«Для того, щоб не збурювати підприємців і дати їм можливість продовжувати підприємницьку діяльність ми провели ряд перемовин, щоб перенести ринок. Було визначено декілька локацій, щоб перенести його діяльність. Звичайно, не в тому обсязі, у якому діяв ринок, оскільки він був більшим за ту земельну ділянку, яка була в них в оренді», – зазначив він.

Читайте також: Садовий дай роботу. Власники львівських МАФів протестують під Ратушею

За його словами, у департаменті зупинилися нга локації, що розміщена трохи нижче ніж існуючий ринок, ближче до вулиці Грінченка. Процедуру демонтажу мафів вже розпочали.

«Ця процедура вже триває, оскільки в червні прийняли рішення виконкому щодо демонтажу ринку. Частково ринок вже демонтований і є домовленість із підприємцями, що до кінця року вони повністю демонтують місця, де здійснюють підприємницьку діяльність», – пояснив Тарас Кубай.

Зазначимо, що проєкт реконструкції вулиці Миколайчука розробляють проєктанти з нашого комунального «Інституту просторового розвитку». За словами директора Ростислава Білінського, на сьогодні вони на завершальному етапі - стадія техніко-економічного обґрунтування, проєктні роботи виконані на 70-75%.

Нагадаємо, що на реконструкцію вулиці Івана Миколайчука у Львові заклали 21 мільйон гривень. У межах робіт планують збудувати трамвайну колію від вулиці Замарстинівської до вулиці Мазепи.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!