У Львові для дітей з інвалідністю створили унікальний парк розваг. Фото, відео

1737 0
Його за власний кошт – близько 60 тисяч доларів створило подружжя американців.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

На подвір’ї центру соціальних послуг «Джерело», що на проспекті Червоної Калини, 86А, відкрили унікальний парк розваг для дітей з інвалідністю. Його за власний кошт – близько 60 тисяч доларів створило подружжя американців Едді та Тетяна. 

Як повідомили у пресслужбі ЛМР,  цей парк має понад 1 100 м² простору для розваг дітей з інвалідністю: доступні гойдалки для дітей на кріслах колісних, велика гірка та розваги для дітей з розладами спектру аутизму, мініфутбольне поле, тощо.

Читайте також: Львів'яни просять відновити дитячий майданчик у Горіховому гаю

«Це не просто каруселі – всі діти з інвалідністю думають, що вони літають, коли катаються на качельках. Так вони відволікаються від реальності і поринають у світ, де їм радісно, тепло і безпечно. Це місце безпеки, радості і відкриттів ми розробили з дружиною Танею для дітей саме з такими діагнозами і типами інвалідності. Саме у Львові ми заклали хороший фундамент для нашої праці в Україні. Цей майданчик нам з дружиною коштував приблизно 60 тисяч доларів. В нас є персональна сімейна фундація, і 99% того, що ми робимо, це за свої власні кошти», – розповів Едді Вейн, який разом з дружиною Тетяною збудували цей парк.

Парк розваг та відкриттів поділений на дві зони – для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату та дітей з розладами спектру  аутизму. Усе продумано до найменших дрібниць задля безпеки та доступності кожної дитини.

У першій зоні – діти, які мають фізичні обмеження, можуть безпечно покататися на гойдалці. Їх фіксують у високих кріселках з допомогою спеціальних пасків безпеки. Поряд можна покататися на круговій каруселі. При цьому, діток важливо розвертати обличчям до парку, а не до центру самої каруселі. Крім каруселей, тут розташовані сенсорні локації для зорового контакту, щоб викликати у дітей певні асоціації, а також звукові панелі, де можна почути звуки різних інструментів. 

«Для наших вихованців – це безпечний, доступний, цікавий і пізнавальний простір, де вони можуть порозважатися і отримати багато позитивних емоцій. Цей майданчик за власний кошт облаштувало подружжя американців Едді та Тетяна, які є засновниками організації «The Bridge of Life». Вони приїхали в Україну на початку війни, і вже влітку торік запропонували зробити такий майданчик для дітей в Україні. Практично 4 місяці вони спостерігали за нашими дітьми, досліджували, які би розваги були найбільш доступні, пріоритетні і цікаві. Тому це повністю їх авторський проєкт, який дає можливість дітям з різними спектрами розладів отримувати розваги», – зазначила керівниця центру соціальних послуг «Джерело» Зореслава Люльчак.

 

 

Нагадаємо, у Львові в парку Івана Франка дитячий майданчик «Лис Микита» отримав сертифікат після перевірки німецького інспектора від компанії «SF-Service». Це перший майданчик в місті, що сертифікований міжнародною компанією відповідно до європейських стандартів.

Фото, відео: Твоє місто

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!