У Львові для потребуючих організовують великодні сніданки

918 0
Великодня трапеза відбудеться у трьох локаціях.
Фото: блог пані Стефи

Фото: блог пані Стефи

Із нагоди Великодня у Львові для незахищених та малозабезпечених мешканців громади підготували низку заходів. Серед них – Великодні сніданки, які будуть у трьох локаціях міста: Українському католицькому університеті, Центрі для бездомних, а також модульному містечку, що на Сихові. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

У Великодню неділю управління соціального захисту у співпраці з Українським католицьким університетом організовує сніданок для 200 мешканців Львівської громади, які перебувають у потребі. Сніданок розпочнеться орієнтовно о 9:30 в приміщенні студентської трапезної УКУ. Гості куштуватимуть традиційні страви українського великоднього столу: паску, яйця, сир, масло, м’ясні наїдки, бурячки з хроном та узвар. Передуватиме сніданку спільна молитва та освячення пасок.

Читайте також: У Львові для потребуючих готують святковий обід. Як долучитися

Накриють Великодній стіл для півсотні людей, які не мають домівки і користуються послугами установи, й працівники Центру обліку та нічного перебування бездомних осіб (вул. Кирилівська, 3а).

«Будуть усі традиційні великодні українські страви: паска, яйця, ковбаса, хрін, борщ,  узвар, солодощі та інші наїдки. Розпочнеться трапеза орієнтовно о 9:00 год. До організації традиційно долучилися релігійні громади Львова, благодійники та підприємці. Зокрема, допомагають «Корпорація добрих справ» та Церква святої Анни», - розповіли в установі.

Зазначимо, що Великодня трапеза у Центрі для бездомних відбувається щороку, починаючи з часу його відкриття.

Організують традиційний Великодній почастунок і для українців, які залишили свої домівки через війну, і зараз мешкають у модульному містечку на Сихові. Зокрема, в неділю о 12:00 в кухонному приміщенні кожного модульного будинку відбудеться Великодній обід. Почастунок підготує Салезіянське Згромадження, УГКЦ. Також додатково кожна родина отримає ще й пакунок, у якому буде ковбаса, шинка, яйця та хрін. Паски родинам, які мешкають тут, а також у прихистках на вул. Кривоноса та вул. Тернопільській, передадуть напередодні, у суботу.

Читайте також: Прибирання перед Великоднем. Де у Львові можна здати речі та одяг для потребуючих

Святковій трапезі передуватиме спільна Великодня молитва за перемогу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!