До кінця року у Гарнізонному храмі у Львові встановлять освітлення фресок

1295 0
Реставрацію фресок головної нави у храмі мають завершити у грудні цього року.

У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла ЛА УГКЦ у Львові до кінця року планують встановити освітлення фресок. Про це повідомив настоятель храму Тарас Михальчук.

Читайте також: У Львові взялися за реставрацію скорботного Христа, що на каплиці Боїмів

«Спільно з українськими фахівцями інсталюватимуть освітлення також європейські компанії, зокрема Краківська фірма «RAWEN”, які уже понад 20 років освітлюють храми у всій Європі», – зазначив він. 

Нагадуємо, що у грудні цього року завершується реставрація фресок головної нави храму авторства Франциска Екштайна 1740 р. Саме цього року святкуватимемо десяту річницю відновлення діяльності храму. 

Читайте також: Найперший, найбільший, найулюбленіший. Гарнізонний храм Львова

Додамо, що зараз у церкві святих верховних первоапостолів Петра і Павла зосереджений центр капеланського душпастирства, а спільнота вірних нараховує кілька тисяч людей. 

Із 2011 року у храмі взяли шлюб кілька сотень військових, зокрема і важкопоранених у війні на Сході України.

Багато військових із Гарнізонного храму вирушали в останню путь. Зараз у церкві є особлива галерея пошанування пам’яті захисників, які віддали своє життя за волю України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!