Зі Львова до військових на схід вирушив різдвяний десант. Відео

1479 0
На схід до українських військових попрямували смаколики, музичні інструменти, листи та колядники.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

Сьогодні, 16 грудня, львівські волонтери та військові повезли подарунки до свята Миколая для військових на передову. Така ініціатива до свята Миколая проходить вже у Львові восьмий рік поспіль.

Спочатку автомобіль з подарунками прибув до Храму святого Миколая, аби освятити дари. Військовий капелан Андрій Феденьків розповідає, що традицію започаткував ще покійний військовий капелан Андрій Дуда.

«Започаткував таку традицію ще військовий капелан Андрій Дуда і всі поїздки на Схід до хлопців, які боронять наш кордон благословляли саме у цьому Княжому Храмі святого Миколая. Всякі випадки були, і під обстріли попадали, і машина ламалася, але завжди з'являлися люди, які помагали нам. Так все складалося, що ніби з нами хтось їхав. І ми віримо, що Святий Миколай нам допомагає», – каже він.

Організатор ініціативи начальник львівського Будинку офіцерів полковник Віталій Провозін каже, що львів’яни щороку збирають для військових стільки подарунків, скільки може вмістити автомобіль, який прямує на передову.  

«Цьогоріч долучилися до події і Львівський музичний ліцей Соломії Крушельницької, з якого кожна дитина підготувала близько 200 подарунків і в кожному подарунку є лист від школярика для воїна. Військові сприймають ці листи тепло та чуйно. Також цього року долучилася третя середня загальноосвітня школа. Не обійшлося без вареників та смаколиків з села Пекуловичі. Також Стефанія Палій передала ковбаси, Оля Тесляк суміші протизастудні. Веземо і теплі речі, і шкарпетки. Кожну шпаринку забили в машині подарунками», – каже Віталій Провозін.

Також на схід до військових попрямували і музичні інструменти, щоб хлопці у вільний час могли себе розрадити. Разом з волонтерами на передову поїхали колядники та музиканти.

Під час освячення подарунків, Віталій Провозін та волонтер Оксана Кизинкевич були нагороджені орденом святого Миколая Православної церкви України.

Анна Чистякова, фото авторки

Відео: Дар'я Кучер



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!