У Львові дозволили будівництво ЖК на чотири поверхи у Шевченківському районі

4130 0
Йдеться про житловий комплекс на чотири поверхи з підземним паркінгом.

У Львові на вулиці Розточчя, 23 ТзОВ «Стрім-Львів» збудує ЖК з вбудованими приміщеннями комерційного призначення та підземним паркінгом. Відповідне рішення затвердив виконавчий комітет міської ради 26 серпня.

Як зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, йдеться про 4-поверховий житловий будинок на вул. Розточчя та Очеретяній. 

«Фактично, це буде три поверхи з четвертим фасадним, який доповнює різнопланову забудову цього району. Тобто це така вулиця, на якій є різного роду забудова, але тут пропонують дворівневий підземний простір з місцем укриття і окремо з паркінгом. Кількість паркомісць відповідає кількості квартир», - зазначив він.

Зазначимо, що містобудівні умови та обмеження отримало ТзОВ «Стрім-Львів», якому наприкінці 2020 року виконавчий комітет дозволив збудувати багатоповерхівку на вулиці Очеретяній вищою на 20 метрів за встановлені в зонінгу норми. Це друга багатоповерхівка ЖК «Strim Towers». Першу дозволили збудувати у 2017-му.

«Стрім-Львів» дозволили звести багатоквартирний житловий будинок на вул. Очеретяній на чотирьох ділянках площею майже 0,4 га. Максимальна висота будинку мала б становити 49,5 м, пізніше підкорегувати висоту до 57-ми. 

Однак, як писали «Наші гроші. Львів», у містобудівних умовах, це зона Ж-5 – змішана малоповерхова та багатоповерхова житлова забудова. Переважними видами забудови тут мають бути будівлі не вищі 18 метрів, і лише в окремих випадках допускається максимум 37 метрів. 

Власниками ТОВ «Стрім-Львів» є Володимир Федина (19%) і Юрій Савицький (81%). Дві ділянки під будівництвом на вул. Очеретяній належать Іванні Жарській та Володимиру Федині. Ще дві ділянки перебувають у комунальній власності. Вони були передані в оренду Зеновію Семеряку і Олегу Католі, а в подальшому в суборенду – «Стрім-Львів».

Софія Шавранська

Візуалізація з презентації виконкому ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!