У Львові дозволили продавати алкоголь в кіосках, міськрада готує апеляцію

3078 0
У Львові суд дозволив продаж алкоголю в кіосках. Чиновники в міській раді не згодні з таким рішенням і готують апеляцію.
Фото: ukrinform.ua

Фото: ukrinform.ua

Господарський суд Львівської області дозволив продавати алкогольні напої в кіосках. Про це свідчить рішення суду від 18 квітня 2016 року. На думку судді Степана Коссака, низка пунктів ухвали міської ради, яка була прийнята ще у 2011 році, обмежує права певного кола підприємців, а відтак порушує закон про економічну конкуренцію, – повідомляє zaxid.net.

Нагадаємо, 15 грудня 2011 року Львівська міська раду прийняла ухвалу №1000 «Про обмеження роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (крім безалкогольного) на території м. Львова». Згідно з нею, у Львові заборонили продавати алкогольні напої в кіосках, а дозволили лише в стаціонарних магазинах. Цією ж ухвалою тоді обмежили час продажу алкоголю.

В кінці 2015 року Антимонопольний комітет України звернувся до Львівської міськради з поданням про скасування ухвали, як такої, що «прийняте поза межами відповідних повноважень», проте депутати не підтримали подання АМКУ, юристи якого у лютому 2016 році звернулись до суду.

У квітні 2016 вісім пунктів ухвали були скасовані судом. Суд залишив в силі часове обмеження торгівлі алкоголем, натомість скасував обмеження щодо місць його продажу. Заборонено також здійснювати перевірки з метою контролю за виконанням ухвали та притягувати підприємців до відповідальності.   

Як повідомила начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, місто готує апеляцію на рішення Господарського суду Львівської області щодо дозволу продавати алкогольні напої в кіосках.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!