У Львові двоє дорослих та дитина отруїлись чадним газом. Як вберегтись

513 0
Чоловіка та дитину медики госпіталізували до лікарень.
ФОТО: ВЛАСНО.INFO

ФОТО: ВЛАСНО.INFO

У неділю, 14 квітня, у Львові трапилось отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали троє людей. Двох із них доправили до лікарень. Про це повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони Львівської міської ради.

У квартирі багатоквартирного житлового будинку на вул. Фурманській, 5 (Галицький район) отруїлись чадним газом мешканці квартири: 30-річний чоловік, 31-річна жінка та 2-річна дитина. Чоловіка та дитину медики госпіталізували до лікарень, жінка від госпіталізації відмовилась.

Фахівці припинили подачу газу до квартири, обставини події встановлюють.

Загалом від початку 2024 року по місту зафіксували 23 випадки отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 59 людей, з них 21 дитина. Причинами цих отруєнь стало недотримання правил користування газовими приладами у побуті, порушення тяги через герметичні вікна та електровитяжки.

Уберегти себе від нещасного випадку можна, дотримавшись кількох важливих правил:

  • встановіть в помешканні побутовий датчик-сигналізатор чадного газу;

  • регулярно провітрюйте квартиру;

  • не рідше одного разу на квартал перевіряйте справність вентиляції в кухні та ванній кімнаті;

  • не рідше одного разу на рік запрошуйте представника компанії-постачальника газу для контролю стану газової колонки, котла та плити;

  • не рідше одного разу на рік вимагайте від балансоутримувача будинку проводити профілактичні огляди димоходів (для димоходів опалювальних печей, газових водонагрівачів і опалювальних котлів, які працюють сезонно. Для обладнання, яке працює постійно – два рази на рік).

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!