У Львові знову курсує електротранспорт під час повітряної тривоги

3178 0
Раніше електротранспорт зупинявся під час ракетної небезпеки.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

ЛКП «Львівелектротранс» прийняв рішення продовжити рух трамваїв і тролейбусів під час повітряної тривоги. Раніше під час ракетної небезпеки електротранспорт не курсував. 

Джерело: керівник комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності ЛМР Ігор Зінкевич у коментарі Tvoemisto.tv 

«Зупинка електротранспорту під час повітряної тривоги у Львові дуже сильно створювала проблему у місті. Навіть зупинка не дає куди сховатися людям на половині дороги додому. Зазвичай мешканці їдуть від точки А до точки В, де знають, що є точно укриття. Так, як у «Львівелектротрансі» не дали обґрунтованого пояснення щодо зупинки транспорту, то минулого тижня вони прийняли рішення щодо продовження руху трамваїв і тролейбусів», – сказав він. 

Читайте також: У львівському електротранспорті лунатимуть колядки 

Водночас у коментарі Tvoemisto.tv в.о. директора ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Ковалів зазначив, що у місті діє рекомендація щодо зупинки електротранспорту під час повітряної тривоги у Львові, проте на засіданні вирішили, що він продовжуватиме рух, та це залежить від водія трамвая чи тролейбуса. 

«Є якісь локальні небезпечні ділянки, де водії електротранспорту повинні з’їхати, однак, якщо водій електротранспорту вважає за потрібне зупинитися під час повітряної тривоги – він зупинятиметься», – каже він. 

Нагадаємо, раніше міський голова Львова Андрій Садовий казав, що у Львові під час оголошення повітряної тривоги транспорт має зупинятися, а пасажири – переходити до найближчого укриття. За його словами, у місті є проблема, люди не дотримуються правил, не до кінця розуміють потенційну загрозу.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!