У Львові евакуатор забиратиме авто, припарковані біля сміттєвих контейнерів

848 0
Щомісяця трапляється 12-20 випадків, коли приватні авто заблоковують сміттєві майданчики.
Фото умовне

Фото умовне

Паркування біля сміттєвих контейнерів заборонено правилами дорожнього руху, тому на порушників у Львові накладатимуть адміністративне стягнення. Також транспортний засіб можуть евакуювати на спецмайданчик. Про це повідомила пресслужба ЛМР.

«Власники авто повинні розуміти, що припаркувавшись біля контейнерного майданчика, вони порушують правила дорожнього руху, відповідно до яких зупинка і стоянка ближче 5 м від контейнерних майданчиків та/або контейнерів для збирання побутових відходів заборонена», – зазначили в управлінні з питань поводження з відходами.

Як йдеться у повідомленні, щомісяця трапляється 12-20 випадків, коли приватні авто заблоковують сміттєві майданчики. Зазвичай, щоб забрати легкову машину і зробити доступ до контейнерів займає 1-3 год. Для цього доводиться викликати поліцію, і вони розшукують власника авто. Однак, якщо це бус чи мікроавтобус, то знайти власника і забрати машину в цей же день практично не вдається. Є випадки, коли паркують машину біля смітників, знімають номерні знаки і йдуть. Такі випадки ламають логістику забору побутових відходів.

Читайте також: Скільки потрібно заплатити, щоб забрати своє авто зі штрафмайданчика 

Власників транспортних засобів закликюать не паркувати свої авто біля контейнерних майданчиків, щоб забір ТПВ відбувався відповідно до затверджених графіків. У разі порушення, на власника транспортного засобу буде накладено адміністративне стягнення, якщо ж власника не зафіксують, такий транспортний засіб буде евакуйовано на спеціальний майданчик.

Нагадаємо, у Львові на вул. Архітекторській знову запрацював майданчик для платного паркування авто. Він тимчасово не діяв через ремонт дорожнього покриття цієї вулиці. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!