У Львові фіксують випадки дизентерії та сальмонельозу

2218 0
За 6 місяців 2014 року у Львові зріс рівень захворюваності гострими кишковими інфекціями. Зокрема, серед населення міста зареєстровано 3 випадки дизентерії та 21 випадок сальмонельозу. Про це інформують епідеміологи. На їх думку, причиною росту рівня захворюваності гострими кишковими інфекціями, є стихійна торгівля та вживання продуктів, які не пройшли достатню термічну обробку.

Отож, за півроку серед населення Львова кількість гастроентероколітів зросла, порівняно з аналогічним періодом минулого року, на 16,2%. Основними причинами захворюваності гастроентероколітами у дітей перших років життя є недотримання особистої гігієни батьками, порушення правил приготування, зберігання і використання дитячих сумішей, інформує прес-служба Львівської міськради. 

Серед дітей, які відвідують дитячі дошкільні заклади, зареєстровано 61 випадок захворювання гастроентероколітами (серед школярів - 68 випадків).

Медики зазначають, що ріст захворюваності відбувається через те, що близько третини хворих до звернення за медичною допомогою займаються самолікуванням, використовуючи антибіотики. 28% хворих (в основному дорослі) звертаються за меддопомогою лише на 3-5 день з моменту захворювання.

Крім того, серед населення Львова зареєстровано 3 випадки дизентерії (з них 2 випадки у дітей до 17 років). Ймовірними факторами інфікування вважають недотримання правил особистої гігієни та вживання невимитих фруктів, овочів та кисло-молочних продуктів (сир, сметана), придбаних на ринках.

Також зареєстровано 21 випадок захворювання сальмонельозом (10 дітей, віком до 17 років). Ймовірними факторами інфікування вважають ринкову продукцію: яйця, які пройшли неповну термічну обробку, придбані на стихійних ринках, в одному випадку – десерт «Тірамісу» в одній з піцерій Львова, бульйон та студень з курячого м’яса, придбаний у кіосках та на ринках, шашлик, котлети зі свинини, які пройшли неповну термічну обробку. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!