У Львові готують до продажу Науково-дослідний інститут «Еротрон» на вулиці Антоновича

6770 0
Коли об’єкт з’явиться в системі електронних закупівель Рrozorro.sale не відомо.
Фото:google.com/maps

Фото:google.com/maps

Фонд Держмайна України планує виставити на приватизацію «Науково-дослідний інститут приймальних електронно-променевих трубок «Еротрон», що на вулиці Антоновича,90 у Львові. Для цього підприємство перетворюють в акціонерне товариство. Про це повідомили у коментарі Тvoemisto.tv у Фонді держмайна.

Читайте також: У Львові показали, яким буде перший транспортний хаб на вулиці Бандери. Візуалізація. оновлено

«Об’єкт ще не виставили. Зараз йде перетворення в акціонерне товариство. Таке перетворення застосовується в контексті єдиного майнового комплексу у разі, якщо є арешти. Згідно з чинним законодавством ми не маємо права продавати, відчужувати те майно, яке знаходиться в арешті. Як законний вихід з даної ситуації – це перетворення в акціонерне товариство, далі продаж об’єкту як пакету акцій, в електронній системі», – розповіли у Фонді держмайна.

Коли об’єкт з’явиться в системі електронних закупівель Рrozorro.sale невідомо, це може затягтись на кілька місяців.

До лютого 2020 року підприємство «Еротрон» було власністю Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Нині за даними аналітичної системи УouСontrol? підприємство перебуває у розпорядженні фонду держмайна і має податковий борг 1 420 208 грн. Напередодні у січні Фонд держмайна ухвалив рішення про приватизацію майнового комплексу підприємства «Науково-дослідний інститут приймальних електронно-променевих трубок «Еротрон».

Читайте також: Бруківка, асфальт, камінь і знову бруківка. Сім п'ятниць вулиці Бандери

Підприємство «Еротрон» було складовою Львіського ВО «Кінескоп», засноване у 1956 році. Там виготовляли електронно-променеві трубки для засобів відображення інформації. Їх застосовували для відображення пілотажно-навігаційної і метеолокаційної інформації у літаках, вертольотах, а також на міжнародних космічних станціях «Альфа». Також там виготовляли проекційні електронно-променеві трубки із монокристалічними екранами для виведення інформації на лобове скло літака.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!