Політична реклама

У Львові готують резолюцію для уряду щодо роботи місцевого самоврядування

1460 0
У Львові в межах Форуму місцевого самоврядування напрацьовують резолюцію для уряду, в якій викладуть вимоги щодо того, які зміни потрібно провести у роботі місцевого самоврядування, організації роботи казначейства, бюджетного процесу та децентралізації влади.

«У п’ятницю, 28 березня, в кінці дня документ завершимо і скеруємо в Кабмін. Резолюцію підтримують всі міста України», – сказав на брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий, пише Zaxid.net.

Над розробкою резолюції, за словами міського голови, працюють представники місцевого самоврядування, міжнародні експерти, представники уряду. Радник віце-прем'єра - міністра регіонального розвитку Анатолій Ткачук нагадав, що ще 2013 року на державному рівні мала бути прийнята реформа місцевого самоврядування, однак цього не зробили. Тому є шанс почати втілення реформ зараз.

Розповідаючи про досвід європейських міст у розвитку самоврядування голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський сказав, що міста, наприклад, самі розробляють на конкурсній основі структуру, яка обслуговує фінансову сферу міста – банк чи казначейство. «Міста оголошують тендери і обирають ту структуру, яка запропонує найбільш вигідні умови», – сказав Ян Томбінський.

За словами мера Львова Андрія Садового, такий досвід треба також запровадити в Україні, адже йде мова про швидке та ефективне використання коштів громади міста.

Трансляцію Форуму місцевого самоврядування можна дивитись онлайн.

Детальну програму першого дня можна подивитись ТУТ

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!