У Львові пропонують підняти ціну на таксі. Оновлено

10487 0
У Львові пропонують підняти вартість проїзду в таксі, мотивуючи це тим, що зараз усі компанії демпінгують, а якість потребує покращення.
фото: zakarpat-evakuator.com.ua

фото: zakarpat-evakuator.com.ua

На цьому 24-го листопада під час дискусії «Пасажир чи водій: як покращити сервіс таксі у Львові?» наголосив керівник із розвитку служби таксі Lviv Hotel Taxi Сергій Партика. За його словами, підвищити вартість таксі у Львові треба до десяти гривень за кілометр. 

Як уточнив Сергій Партика у коментарі Tvoemisto.tv, оплата за проїзд складається з посадки або «мінімалки» (25-40 грн), а також вартості кілометра помноженої на кількість кілометрів.

«Тобто сьогодні коштує так: 25 грн посадка + 6 км по 5,50 грн/км = 58-60 грн. У випадку підняття вартості одного кілометра ситуація виглядатиме інакше: 25 грн посадка + 6 км по 10 грн = 85 грн», – пояснив Сергій Партика. 

«Дев’ять-десять гривень за кілометр – це оптимальний тариф, – зазначив він під час дискусії. – У середньому львів’яни замовляють таксі на відстань 5-6 км. Ціна приблизно 50 грн буде об’єктивною за швидкий та комфортний проїзд у чистій машині з ввічливим водієм».

Таке підвищення є виправданим, оскільки з однієї поїздки, вартість якої приблизно 40 грн, таксист отримує прибутку приблизно 12 грн – решта йде на оплату бензину та амортизацію.

Читайте також: Вибачте, у вашому районі немає вільних машин. Вся правда про таксі у Львові

«Щодо легальних приватних перевізників, то вони, окрім витрат на бензин, витрачають ще приблизно 800 грн (700 грн – податки і 100 грн – за стоянку транспорту), тоді як незаконні львівські таксі отримують «чистий прибуток», – каже Андрій Корчинський, експерт таксоринку, голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України (м. Львів).

За його словами, нелегальні таксисти, так звані «підвезуни», податків не платять, лише 10% компанії, яка дає замовлення. Також учасники дискусії зазначили, що в середньому за місяць таксист може заробити від 2 до 6 тисяч гривень, не враховуючи затрат.

Довідка. Дискусійна платформа «Твоє місто Львів» створена Tvoemisto.tv за підтримки Європейського фонду за розвиток демократії  (European Endowment for Democracу). 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!