У Львові хочуть штрафувати порушників комендантської години

3771 0
МВС пропонує вжити заходів для боротьби із закладами, які порушують комендантську годину.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Станом на 15 жовтня у Львові діє комендантська година з 00:00 до 05:00 години ранку. Мер Львова Андрій Садовий заявив, що порушників комендантської години потрібно карати, зокрема Міністерство внутрішніх справ подало до Верховної Ради ініціативу щодо запровадження штрафів.

«У Львові діє комендантська година. Деколи бачимо, що є люди, які собі дозволяють порушувати комендантську годину. Різні забави. І запитання. А як їх карають? А ніяк. Зараз є ініціатива Міністерства внутрішніх справ, щоб Верховна Рада запровадила штрафи за порушення комендантської години. Моя позиція чітка – я підтримую цю ініціативу. За порушення людей треба карати. Закон однаковий для всіх», – заявив у своєму відеозверенні Андрій Садовий.

Читайте також: На Львівщині збільшать тривалість комендантської години

Зазначимо, МВС пропонує вжити заходів для боротьби із закладами, які порушують комендантську годину.

«МВС разом із народними депутатами підготували проєкт, він вже завтра буде відправлений в Комітет Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності. Вносяться зміни до Кодексу про адмінправопорушення щодо відповідальності керівника суб'єкта господарювання, фізичних осіб-підприємців за роботу під час комендантської години»,повідомив голова МВС Ігор Клименко.

Порушнику загрожує накладення штрафу на керівника закладу або фізичну особу-підприємця від 34 тис. до 170 тис. гривень. Якщо ж буде виявлено друге таке порушення за рік, штраф становитиме від 340 тис. до 680 тис. гривень.

Нагадаємо, нещодавно у Львівській обласній військовій адміністрації заявили, що змінять тривалість комендантської години. Перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик у коментарі Tvoemisto.tv повідомив, що її подовжать. Рішення щодо зміни будуть приймати на одному з позачергових засідань Ради оборони Львівщини. 

Востаннє комендантську годину на Львівщині змінювали у жовтні 2022 року. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!