У Львові хочуть відновити історичний стрілецький тир

2971 0
Робочій групі доручили розглянути варіанти придбання будівлі на вул. Лисенка, 23б у власність Львівської міської територіальної громади.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

У Львові створили робочу групу, яка має напрацювати рішення щодо відновлення функціонування історичного стрілецького тиру на вул. Лисенка, 23б. Про це йдеться в розпорядженні міського голови Львова Андрія Садового від січня 2023 року.

До складу робочої групи ввійшли: головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, директорка юридичного департаменту Гелена Пайонкевич, головна спеціалістка відділу протоколу та діловодства управління внутрішньої політики департаменту «Адміністрація міського голови» Юлія Дмитрів, голова Личаківської РА Орест Тимчишин,головний освітянин Львова Андрій Закалюк, керівник управління внутрішньої політики Сергій Кубелко, в. о. керівниці управління охорони історичного середовища Маріанна Мороз, керівник управління спорту Антон Нікулін, керівниця управління комунальної власності Інна Свистун, позаштатна радниця міського голови з питань збереження культурної спадщини Лілія Онищенко, директор регіонального ландшафтного парку «Знесіння» Тарас Микітчак та власниця будівлі на Лисенка, 23б.

Читайте також: Вулиці Львова. Перший львівський парк – вулиця Лисенка 

Робочій групі доручили розглянути варіанти придбання будівлі на вул. Лисенка, 23б у власність Львівської міської територіальної громади для наступного її використання на потреби громади. Окрім цього, вона має розробити концепцію відновлення функціонування історичного стрілецького тиру із залученням профільних фахівців.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року у Львові завершився Всеукраїнський архітектурний конкурс, на якому визначили переможця на найкращий проєкт стрілецького тиру та стрільбища у Великих Грибовичах. Як виглядатиме тир та хто став переможцем, читайте тут.

Для довідки 

На вул. Лисенка, 23а розташований будинок колишнього Куркового товариства, стилізований під середньовічний замок, збудований 1826 року. Саме тут 1868 року відбулись установчі збори майбутнього товариства «Просвіта», а 10 березня 1869 року організовано перший у Львові шевченківський концерт.

За радянських часів у будинку був тир. Приміщення колишнього братства використовували також для репетицій ансамблю пісні й танцю Прикарпатського військового округу. За незалежності будинок реставрували, й у 2015 році тому тут облаштували музей визвольної боротьби. Детальніше про історію вулиці Лисенка дізнавайтеся в матеріалі Tvoemisto.tv.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!