У Львові хочуть видовжити поворот з Тракту Глинянського на вулицю Личаківську

7049 0
Це дозволить зменшити затримки транспорту на цьому перехресті.
Фото: Google Maps

Фото: Google Maps

Личаківська райадміністрація замовила документацію для видовження, спрощення повороту з Тракту Глинянського на вулицю Личаківську. Про це Тvoemisto.tv повідомив начальник управління транспорту Львівської міської ради Орест Олеськів.

Читайте також: На 56 ділянках у Львові планують реорганізувати рух

За його словами, тоді автобуси при повороті не блокуватимуть сусідню смугу, і водночас можна буде повертати двома смугами руху на Личаківську.

«Це зроблять щойно дозволить погода. Звісно, таке рішення не змінить ситуацію суттєво, але дозволить зменшити затримки транспорту на цьому перехресті. Зокрема, зможуть проїхати ще два авта на одну фазу світлофора», – пояснив Орест Олеськів.

Загалом, за його словами, у Львові є 56 ділянок, де планують покращити, реорганізувати рух. Детальніше про це читайте у колонці.

Читайте також: У Львові оголосять архітектурний конкурс на квазікільце на вулиці Личаківській

Нагадаємо, що наприкінці минулого року розширили частину вулиці Личаківської, аби покращити трафік до міста Винників. Ділянку розширили приблизно на 50 метрів, від перехрестя з вулицею Пасічна в бік автостанції №6. Як уточнили у коментарі Тvoemisto.tv у пресслужбі ЛМР, на розширення частини вулиці скерували 180 тисяч гривень.

Додамо, щоб вирішити проблеми із заторами на перехресті Пасічна – Личаківська, у районі вулиць Пасічної, Личаківської, Колумба та Долішньої, планують облаштувати квазікільце, як на вулиці Шевченка, Левандівській, Залізничній. Цього року планують оголосити архітектурний конкурс на найкращий проєкт розв’язки.

Нагадаємо, торік у Львові закінчили ремонт вулиці Личаківської. Її ремонтував ТОВ «Автомагістраль-Південь» за 160,3 млн грн. Проєкт виготовили у ТзОВ «Науково-виробниче об’єднання Трансінжиніринг». Протяжність дороги становить 4 км 100 м. 

Личаківська з’єднує центр Львова з Винниками та є однією з найдовших у місті. Її частину від площі Митної до вулиці Крушельницької відремонтували у 2011 році за 3 млн євро, які надав у кредит ЄБРР. У 2018 році після реконструкції відкрили другу частину вулиці – від Мечнікова до розворотного трамвайного кільця на Пасічній. На вулиці замінили комунікації, мощення та трамвайні колії.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!