У Львові хотіли вкрасти прах радянського терориста Кузнєцова, – Садовий

1296 0
Радянський диверсант Ніколай Кузнєцов у роки Другої світової війни виконував терористичні та провокаційні завдання радянського командування.
Фото: Андрій Садовий

Фото: Андрій Садовий

У Львові з Пагорба Слави намагалися вкрасти прах агента НКВС Миколи Кузнєцова. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. 

«Якесь недолуге хотіло вкрасти прах Кузнєцова. Спроба невдала. Тепер працює поліція. Повторюсь. Кузнєцов нам не потрібен, але просто так – не віддамо. За деталями до ГУР»йдеться в повідомленні.

Для довідки

Радянський диверсант Ніколай Кузнєцов (справжнє ім'я - Ніканор) у роки Другої світової війни виконував терористичні та провокаційні завдання радянського командування. Під прикриттям форми і документів німецького офіцера Пауля Зіберта Кузнєцов вбивав на заході України високопоставлених чиновників окупаційної адміністрації нацистської Німеччини з тим, щоб у цих вбивствах німці звинувачували українське підпілля і карали місцеве населення. На терористичні акти Кузнецова в Рівному і Львові окупаційна німецька влада зазвичай відповідала масовими репресіями проти українців. 

Ще у 2000 р. у міську раду Львова надійшов лист від ветеранів Єкатеринбурга з проханням посприяти в перепохованні Кузнецова в Єкатеринбурзі. Львівська міська рада відмовила їм.

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!