У Львові книгу військового капелана відзначили Золотим гербом міста

2668 0
«На ріках вавилонських...» – вже друга книжка отця Андрія Зелінського.
фото: facebook.com/andriy.zelinskyy

фото: facebook.com/andriy.zelinskyy

16 вересня у Львові під час урочистої церемонії нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу «Найкраща книга форуму – 2016», в рамках 23-го Форуму видавців, міський голова Андрій Садовий нагородив Золотим гербом міста Львова отця Андрія Зелінського,Т.І. за книжку «На ріках вавилонських. Кілька думок про повернення». Церемонія відбулася у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької. У своїй книжці «На ріках вавилонський» автор говорить про досвід самотності, який є «землею вигнання у світі людини». 

Сам отець Зелінський каже: «Самотність ранить, інколи навіть війною. Нині усяк, хто живе життям нашої країни, зазнає її ран, її смертей і перемог, часто також почувається самотнім у цьому досвіді. Як повернутися у додому? Зустріч із собою справжнім, зустріч із братом у ближньому, зустріч із Богом несподіваним – стежина вороття із землі вигнання у двори нового Єрусалиму, з пустелі людської самотності в затишок втраченого Едему, з минулого в майбутнє…»

Читайте також: У Львові назвали найкращі книжки року. Перелік

Також дипломами міський голова Львова нагородив:

творчий колектив Арт-буку «Скриня. Речі сили» (Видавництво Старого Лева) - за вагомий особистий внесок у розвиток видавничої справи, популяризацію української книги  та з нагоди ХХІІІ Міжнародного книжкового форуму видавців у Львові

колектив Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами НУ «Львівська політехніка» за упорядкування збірки казок Івана Франка «Коли ще звірі говорили» рельєфно-крапковим шрифтом - за вагомий особистий внесок у розвиток видавничої справи, пропаганду української книги  та з нагоди ХХІІІ Міжнародного книжкового форуму видавців у Львові

колектив видавництва «Аверс» за підготовку до друку видань «Каналізація міста Львова» та «Водогін міста Львова» (від початку XV ст. до 1939р.) - за вагомий особистий внесок у розвиток видавничої справи, популяризацію української книги та з нагоди ХХІІІ Міжнародного книжкового форуму видавців у Львові.

Варто зазначити, «На ріках вавилонських» – вже друга книжка отця Андрія. Минулого року вийшла його книжка «Соняхи», присвячена його військовим побратимам, з якими він пліч-о-пліч стояв і стоїть на передовій у зоні АТО, а особливо тим товаришам, які поклали там своє життя.

Опублікувала Наталія Середюк

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!