У Львові лікарі видалили півторакілограмову кисту

3133 0
Кисту, виявляється, провокує личинка.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

У Львові хірурги прооперували півторакілограмову кісту, операція унікальна, бо утворення займало більшу частину селезінки, та було близько до важливих органів пацієнтки. Про це повідомили на сторінці Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста.

«Ехінококова киста займала 90% об'єму селезінки. Але наші спеціалісти не лише видалили кисту, але й зуміли зберегти селезінку. Складність втручання була в тому, що киста перебувала дуже близько до важливих органанів, до шлунку, підшлункової залоза та до судин», – йдеться у повідомленні.

У лікарню 56-річна жінка звернулась зі скаргами на біль у животі та під ребрами з лівого боку. Вона уже знала, що у неї киста. Проте не була впевнена, що потрібне оперативне втручання. Але обстеження показало, що відкладати операцію не варто.

Медики пояснюють, що кисту провокує личинка.

«Збудником є личинкова стадія паразита ехінокока, який при потраплянні в організм людини розростається в кисту», – йдеться у повідомленні.

Лікарі закликають, коли щось турбує – не варто відкладати візит до лікаря.

Нагадаємо, у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ вперше лапароскопічно дитині прооперували атрезію ануса. Такі операції у світі виконуються уже давно. У Львові першими їх почали хірурги львівського ОХМАТДИТу. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!