У Львові лікарі зі США прооперують дітей із складними вадами обличчя

1362 0
У лікарні проконсультують та прооперують для дітей, які мають вроджені вади та які постраждали від військових дій в Україні.
Фото: ОХМАТДИТ

Фото: ОХМАТДИТ

До кінця тижня, 3 вересня, на базі львівської дитячої лікарні ОХМАТДИТ американські лікарі спільно з медиками Львова консультуватимуть та оперуватимуть діток, які мають складні патології обличчя. За цей період у лікарні планують виконати хірургічні втручання різної складності. Про це Тvoemisto.tv повідомили у лікарні.

На консультацію до команди хірургів, серед яких професор ЛНМУ Роман Огоновський, щелепно-лицевий хірург Христина Погранична, офтальмологи, ЛОРи з львівського Охматдиту, ортодонти Міжрегіонального центру дитячої щелепно-лицевої хірургії, та лікарі зі США – щелепно-лицевий хірург Стівен Ортен, фахівець з вроджених вад обличчя, пластичний хірург Крейг Хобар, запрошують діток, в яких діагностували ваду обличчя і тих, кому не змогли допомогти в інших клініках. Йдеться про вроджені патології, стани після онкологічного лікування, травми тощо.

Читайте також: У львівській лікарні упродовж тижня оперуватимуть відомі щелепно-лицеві хірурги. Як записатися

У лікарні уже стартували спільні консультації для дітей, які мають вроджені вади та тих, хто постраждав від військових дій в Україні. Найменшому пацієнту – лише місяць. Згодом дітей безкоштовно прооперють.

За словами щелепно-лицевої хірургині Міжрегіонального центру дитячої щелепно-лицевої хірургії на базі ОХМАТДИТу Христини Пограничної, за допомогою звернулися батьки дітей з Хмельницької, Житомирської, Рівненської, Чернігівської, Тернопільської, Вінницької областей. Мета проєкту – щоб діти з України могли отримувати всю найскладнішу сучасну допомогу щелепно-лицевих хірургів вдома. Для цього львівські і американські хірурги застосують найновіші методики. Планується довготривала співпраця лікарів, львівські медики отримають зі США дороговартісне обладнання, інструменти, медичні матеріали та медикаменти.

Деяких маленьких пацієнтів для операцій відібрали на основі попередніх консультацій і результатів обстежень. Це вже другий візит в ОХМАТДИТ команди американських щелепно-лицевих і пластичних хірургів.

Читайте також: Львівська лікарня отримала інкубатор для перевезення передчасно народжених дітей

Батьків дітей, які виховують дітей з вродженими чи набутими вадами розвитку обличчя і потребують консультації чи операції, просять звертатися за номером телефону 067 76 000 31.

Довідково

Доктор Ортен має 20-річний досвід і спеціальну підготовку в косметичній і реконструктивній хірургії. Він відомий у США як пластичний і косметичний хірург обличчя і сертифікований Американською радою отоларингології з хірургії голови та шиї. Його основна спеціальність – пластична та косметична хірургія обличчя.

Доктор Крейг Хобар є засновником і медичним директором LEAP Global Missions. LEAP був запланований як єдина місійна поїздка в 1991 році, з часом вона виросла в організацію, яка уже більше 30 років надала безкоштовну допомогу людям, які потребували реконструктивної хірургії – це майже 10 000 пацієнтів у більш ніж 20 країнах.  Доктор Хобар працював керівником відділення черепно-лицевої хірургії в Дитячому медичному центрі Далласа, доцентом пластичної хірургії в Південно-західному університеті Техасу і директором міжнародної черепно-лицевої хірургії в дитячій лікарні Medical City, Даллас, штат Техас.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!