У Львові маля з вродженим назовні кишківником прооперували відразу після пологів

4871 0
Дитинка народилася з дефектом передньої черевної стінки, невеликим отвором, через який випадають петлі кишечника та інші органи.
Фото: Перше ТМО Львова

Фото: Перше ТМО Львова

У лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова медики прооперували дитину, яка народилася з кишківником назовні, відразу після пологів. Таким чином лікарі мінімізували ризики ускладнень та попередили розвиток інфекції поза черевною стінкою кишечника, а також значно скоротили процес одужання крихітки. Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО.

Читайте також: Львівські медики врятували однорічну дівчинку з пухлиною в грудях

Мама Ірина під час вагітності перебувала за кордоном, але народжувати повернулася до України. На плановому обстеженні жінці повідомили, що у малюка вроджена вада розвитку кишківника – гастрошизис. Це дефект передньої черевної стінки, невеликий отвір, через який випадають петлі кишечника та інші органи. Батьки малечі звернулися до львівських фахівців, щоб провести операцію новонародженому відразу після пологів.

Читайте також: «Тато подзвонив з окопа». Львівські медики виправили вроджену ваду обличчя сину захисника з Харкова

Зазначається, що спершу породілі провели кесарів розтин. Жінка була на 38-му тижні вагітності. Після народження дитинку одразу ж передали хірургам у сусідню операційну. Після того, упродовж однієї хвилини, лікарі прийняли рішення щодо подальших дій. Відтак, малюку провели швидку оцінку стану кишківника та вирішили діяти за методикою англійського хірурга Біанчі. Відповідно до такої тактики втручання, хірурги обережно вклали петлі кишківника у черевну порожнину без розширення отвору. А потім зашили черевну стінку.

У лікарні зазначили, що зараз дитинка перебуває під пильним наглядом спеціалістів відділення інтенсивної терапії новонароджених, де малюку забезпечують умови для підтримки функцій життєво важливих органів і систем, відновлення функцій шлунково-кишкового тракту.  

Юлія Осим

Фото зі сторінки Першого медоб'єднання Львова

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!