У Львові медики врятували жінку із смертельною патологією жовчної протоки

737 0
Таке захворювання трапляється у 1 людини зі 100 тисяч.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

Львівські хірурги врятували жінку із вродженою вадою, що під час загострення загрожувала життю пацієнтки. Таке захворювання трапляється у 1 людини зі 100 тисяч.

Джерело: Перше медичне об'єднання Львова

У жінки була кіста жовчної протоки – вроджене розширення протоки, яким виводиться жовч. Протока була збільшеною у 17 разів. Смертельна небезпека полягає у виникненні запального процесу, що може поширитись на інші протоки, печінку та спровокувати сепсис.

Читайте також: Чому в комунальних лікарнях платні послуги КТ та МРТ. Пояснення

«Після обстеження пацієнтки, зокрема, проведення КТ та МРТ наші хірурги ухвалюють рішення негайно оперувати. Під час втручання вони делікатно та успішно видаляють патологічне розширення з відділенням самої кісти від судин печінки, підшлункової залози та дванадцятипалої кишки. Налагоджують відтік жовчі з печінки шляхом прямого з'єднання жовчних проток з тонкою кишкою», – зазначили у лікарні.

Операція, що тривала дві години, минула успішно. Через сім днів після втручання жінка повернулася додому.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv провело дискусію «Львів медичний. Як у місті реформуються заклади охорони здоров'я». Переглянути її можна на YouTube та Facebook «Твого міста».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!