У Львові місяць не буде гарячої води. Перелік адрес

17195 0
Подачу гарячої води планують відновити з 18 червня.
фото: atn.ua

фото: atn.ua

У понеділок, 13 травня, у Львові розпочнуть щорічні гідравлічні випробування теплових мереж. На час проведення гідравлічних випробувань і ліквідації виявлених пошкоджень на трубопроводах призупинять подачу гарячої води. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Як пояснили у ЛМКП «Львівтеплоенерго», гідравліку організовують так, щоб не все місто одночасно відключити від гарячої води і мінімізувати її відсутність для споживачів. Минулого року гідравліку розпочинали 1 травня. Цього року, у зв’язку з Великодніми святами, гідравлічні випробування розпочнуть на два тижні пізніше, з 13 травня.

«Хочу відзначити, що 13 травня ми не припинемо подавати гарячу воду до усіх споживачів, а лише до будинків, які отримують гарячу воду від ТЕЦ-1, ТЦ «Північна», а також до будинків Залізничного району. Решту відключень будемо робити поетапно. Водночас гідравліку квартальних мереж, які йдуть від менших котелень, будемо проводити протягом літа, і триватиме вона лише 3-5 днів. Тобто намагаємося перерозподілити подачу гарячого водопостачання так, щоб мінімізувати його відсутність для споживачів», – пояснив директор ЛМКП «Львівтеплоенерго» Олександр Одинець. 

З 13 травня буде призупинено подачу гарячої води від ТЕЦ-1 (І-й, ІІ-й, ІІІ-й тепловивід) – до 763 житлових будинків. Перелік адресу:

  • Сихівський житловий масив (просп. Червоної Калини, вул. Морозна, Сихівська, Зубрівська, Монастирського, Довженка, Хуторівка, Чукаріна, Хоткевича, Полуботка, Кавалерідзе, Антоненка-Давидовича, Коломийська, Кос-Анатольського, Трильовського, Вернадського, Антонича, Драгана, Скрипника, Освицька);

  • вул. Стрийська, Боднарська, Скорини, Гашека, Лазаренка, Сахарова, Куликівська, Єфремова, Героїв Майдану, Лукаша, Моршинська, Кастелівка, Вітовського, Наукова, Володимира Великого та прилеглих до них вулиць (Рубчака, Тролейбусна, Княгині Ольги, Симоненка, Пулюя, Бойчука, Кульпарківська та інші);

  • вул. Шафарика, Дж. Вашингтона, Пасічна, Лисеницька, Китайська, Ярошинської, Дністерська, Раковського, Липова Алея, Зелена.

  • мікрорайон «Новий Львів» (вул. Чмоли, Тернопільська, Ярославенка, Мишуги, Тиверська, Панаса Мирного, Запорізька, Героїв Крут, Литовська, Литвиненка, Угорська, Навроцького, Віденська, Кам’янецька, Енергетична, Карманського).

Також буде призупинено подачу гарячої води від ТЦ «Північна» – до 256 житлових будинки:

  • Шевченківський район Львова – вул. Грінченка, Чигиринська, Мідна, Богдана Хмельницького, Мазепи, Миколайчука, Щурата, Дж. Леннона, Плугова, Студинського, Хвильового, Лінкольна, Тичини, Льняна, Інструментальна, Замарстинівська, Панча, Варшавська, Юрія Липи, просп. Чорновола, Під Голоском, Плужника, Масарика, Окуневського, Кошиця, Сосюри, Липинського, Джерельна, Сорочинська.

Подачу гарячої води споживачам від ТЕЦ-1 і ТЦ «Північна» планують відновити з 18 червня.

Також з 13 травня буде призупинено подачу гарячої води мешканцям Залізничного району і мікрорайону Рясне. Тут гідравитимуть мережі, які йдуть від окремих котелень. Подачу гарячої води у цьому районі планують відновити орієнтовно з 27 травня.

«Підприємство міняє мережі власним коштом – є затверджена інвестиційна програма на суму 46 млн грн, а також у міському бюджеті на цей рік передбачено 5 млн грн для заміни теплових мереж. Однак коштів на заміну мереж потрібно значно більше. Тому тепловики першочергово міняють аварійні і зношені мережі», – зазначив начальник відділу теплозабезпечення управління інженерного господарства ЛМР Павло Салашник.

Нагадаємо, що гідравлічні випробування проводяться щорічно після завершення опалювального сезону, згідно з пунктами «Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж», затверджених Наказом Міністерства палива та енергетики України № 71 від 14.02.2007 року та пунктом VI «Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду», затверджених Наказом Міністерства палива та енергетики України № 620/378 від 10.12.2008.


______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!