У Львові монтують перший майданчик для вигулу собак: деталі

4186 0
До кінця 2016 року у Львові має запрацювати два вигульні майданчики мережі «DogПарк»: у парку Франка та в Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького. Адже станом на сьогодні Львівською міською радою відведено понад 60 ділянок для вигулу собак. Нині на Майданчику №1 у парку Франка вже монтують паркан, а до кінця березня обіцяють повністю його облаштувати для вигулу собак.

На майданчиках для вигулу і тренування собак, які облаштують цього року, можна буде організувати різноманітні активності для тварин відповідно до їх фізіологічних потреб, проводити тренування та розвивати собачі види спорту (понад 50 видів). Крім того, безпечні майданчики підвищать рівень довіри до собак та їх власників, а також дозволять проводити соціалізацію собак у безпечних для них місцях. На території таких майданчиків собаки зможуть гуляти без повідка, – інформують у ЛКП «Лев».

У багатьох країнах світу такий досвід успішно діє упродовж багатьох років, більше того, для повноцінного вигулу собак та проведення тренувань виділяють навіть цілі парки, каже координатор громадської ініціативи «Dog-Friendly» City Ольга Кирилович.

Читайте також: У Львові облаштують майданчик для вигулу собак. Візуалізація

«Вигульні майданчики є нормою для європейських міст, тому вони повинні бути і у Львові як європейському місті. Перш за все такі майданчики — це комфорт для власників собак, але, разом з тим, і безпека – для тварин, їх власників та оточуючих. Це не тільки територія для зручного вигулу, де господар зможе відпустити собаку і спокійно почитати книгу на лавці, але й можливість для активного відпочинку і тренувань для собаки. І майданчик у парку Франка –лише перший крок до цілої такої мережі у Львові. Тільки створивши умови для власників собак і облаштувавши таку мережу майданчиків, ми зможемо вимагати від людей бути дисциплінованими та не спускати собак з повідка у громадських місцях,  – каже директор ЛКП «Лев» Олег Мацех.

Кожен такий майданчик обов’язково буде обгороджений та матиме тамбурну систему входів для посиленої безпеки. Для зручності вигулу майданчик ділитиметься на секції: для маленьких порід/цуценят, для середніх та великих порід, тренувальна секція (для занять аджиліті). В секції для проведення тренувань буде встановлене спеціальне обладнання, що базується на популярному виді собачого спорту – аджиліті. В цій секції можна буде займатись зі своєю собакою як самотужки, так і з допомогою кінолога.

Як зауважив Олег Мацех, доріжки парків, що вестимуть до вигульного майданчика та сам майданчик, будуть облаштовані станціями для прибирання за собаками. Прибирати майданчики будуть щодня комунальні служби, проте впродовж дня порядок на майданчику повинні підтримувати самі власники тварин.

За ініціативи Dog-Friendly City станції для прибирання уже з’явилися у Сихівському районі Львова, тепер заплановано їх встановлення у Галицькому районі міста. Проект буде реалізовано спільно з Галицькою районною адміністрацією, але згодом його заплановано поширити на всю територію міста. Станції для прибирання складатимуться з диспенсера з безкоштовними біопакетами для прибирання, смітника та інформаційних таблиць. Біопакети, які тут використовуватимуться, спеціально розроблені для таких потреб і розкладаються на вуглекислий газ і воду впродовж 3 років.

Уся мережа майданчиків для вигулу собак у Львові називатиметься «DogПарк». Нагадаємо, що назву обирали спільно із активними львів’янами.

 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!