У Львові можна безкоштовно перевірити зір

5713 0
У рамках Всесвітнього дня боротьби з глаукомою (6 березня), управління охорони здоров'я Львівської міської ради з 10 до 18 березня 2016 року проводитиме заходи щодо раннього виявлення і лікування цього захворювання.
Фото: cntime.cn.ua

Фото: cntime.cn.ua

У всіх поліклінічних відділеннях міста вже вп’яте проводитимуть щорічну акцію «Дні профілактики та раннього виявлення глаукоми», впродовж якої мешканці міста, з метою профілактики слабкозорості й сліпоти, зможуть виміряти внутрішньоочний тиск.

У 2015 році під час такої акції тонометрію (вимірювання внутрішньоочного тиску) було проведено 7668 особам. Діагноз «глаукома» вперше було встановлено у 65 пацієнтів. За три роки за результатами акцій виявлено 277 осіб з таким діагнозом. Ці люди мають шанс уникнути ускладнень глаукоми і, таким чином, покращити якість життя у майбутньому.

За інформацією головного позаштатного спеціаліста управління охорони здоров’я з офтальмології Тетяни Смаль, у Львові нараховується понад 3 тисячі хворих на глаукому. З них більше 800 осіб на стадіях, коли розвивається незворотна сліпота.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!