У Львові можна буде безкоштовно пройти медичне обстеження. Де і коли

2146 0
Обстеження можна пройти в межах акції «День легеневої гіпертензії».
Умовне фото

Умовне фото

У неділю, 25 червня, на Сихові проведуть інформаційну кампанію «Містечко здоров’я», мета якої розповісти про легеневу гіпертензію та її симптоми. Відвідувачі зможуть пройти обстеження та проконсультуватися з лікарем.

Джерело: пресслужба ЛМР.

Акція відбудеться на території храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, що на майдані Святого Івана Павла II, 1,  з 12:30 до 15:30.

Виїзна бригада медиків безкоштовно проводитиме такі обстеження:

  • ЕХО серця, електрокардіографія;

  • вимірювання артеріального тиску;

  • тестування на Covid-19, гепатит С;

  • визначення індексу маси тіла (ІМТ).

Під час акції можна буде також отримати консультацію сімейного лікаря та кардіолога, рекомендації фахівців про здорові звички та вакцинуватися від інфекцій (зокрема, проти COVID-19, дифтерії та правця). А також навчитися культурі миття рук.

Читайте також: Де у Львові безкоштовно зробити МРТ і що для цього потрібно

Для довідки

Легенева гіпертензія – рідкісне захворювання легень, яке призводить до серцево-судинної недостатності, трансплантації серця та легень або ж смерті. Може виникнути як в жінок, так і в чоловіків різного віку, а також у дітей.

За даними МОЗ, в Україні зареєстровано 539 дорослих і 135 дітей з легеневою гіпертензією. Лікування є дороговартісним та пожиттєвим. Тривалість життя без лікування – до 3-х років.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!