У Львові можуть підняти тарифи на паркування. Як зміниться ціна

1684 0
Нові тарифи повинні затвердити під час сесійного засідання.
ФОТО: LVIV1256.COM

ФОТО: LVIV1256.COM

У Львові ціна на паркування може зрости з 30 грн до 40 грн за паркування на закритому майданчику в центрі міста, на відкритому – до 15 грн. Крім цього, планують підвищити тарифи місячних абонементів з паркування. Нові тарифи повинні затвердити під час сесійного засідання. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив Андрій Шевців, голова комісії міської інфраструктури, інженерного та житлового господарства ЛМР. 

«4 квітня департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури звернувся до нас щодо перегляду тарифів на паркування, на різних видах паркінгу – закритих і відкритих. Керівник департаменту зазначив, що ці тарифи є застарілими, оскільки вже відбулося кілька разів зростання мінімальної заробітної плати, і місто піднімало тарифну ставку для сплати тим, хто займається паркуванням – комунальним підприємствам, – сказав він. 

Читайте також: Паркування у Львові. Що змінилось та де найчастіше штрафують

Андрій Шевців зазначив, що департамент міської мобільності першочергово пропонував запровадити більшу ціну, зокрема підвищити тарифну плату на 10 грн в кожній паркувальній зоні, проте комісія вирішила врегулювати вартість.

Як може змінитися тарифна сітка?

  • на 10 грн (з 30 до 40 грн) зросте ціна за паркування на закритому майданчику в 1-й паркувальній зоні;
  • на 5 грн  ціна паркування на відкритому майданчику в 2-4 зонах паркування (з 10 до 15 грн, з 5 до 10 грн в залежності від зони);
  • паркування у вихідні дні стане платним у всіх зонах;
  • на 20%   вартість місячного абонемента з паркування для мешканців прилеглих до відкритих майданчиків будинків (з 599 до 710 грн);
  • на 20%   вартість піврічного абонементу з паркування для мешканців прилеглих до відкритих майданчиків будинків (з 1 400 до 1680 грн);
  • на 50%   вартість місячного та піврічного абонементу з паркування для мешканців прилеглих до закритих майданчиків будинків.

 

Зокрема, перша зона – це центр міста: бічні вулиці площі Ринок (просп. Свободи, вул. Підвальна, площа Галицька). Друга зона – в межах вул. Франка, вул. Пекарської, вул. Філатова, вул. Тараса Бобанича. Третя зона – ближче до вул. Чупринки та вул. Кульпарківської, четверта – спальні райони міста. 

Нагадаємо, де найчастіше у Львові паркуються із порушеннями, скільки коштуватиме повернути машину зі штрафмайданчика та куди скеровують кошти від сплати штрафів, можна дізнатися у матеріалі за посиланням. Окрім цього, Tvoemisto.tv провело дискусію про «Мобільність у Львові: як не допустити транспортного колапсу у логістичному хабі країни», під час якої з'ясувало, які рішення напрацьовують місто і область, щоб не допустити критичних ситуацій, та чому важливий проєкт міської електрички. Переглянути її можна тут.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!