У Львові хочуть побудувати нову тролейбусну лінію

3670 0
У Львові вул. Личаківську та Зелену можуть з’єднати тролейбусною лінією, яка пролягатиме по вул. Пасічній. Таку ідею озвучив керівник управління транспорту та зв'язку Віктор Щир під час апаратної наради у Львівській міській раді.

Спочатку до міської ради надійшло звернення пустити тролейбусну лінію по вул. Зеленій – Дж. Вашингтона – Пасічній. Однак Віктор Щир зазначив, що ні цій ділянці і так достатньо громадського транспорту, тому він не бачить потреби будувати там транспорту лінію. Натомість він запропонував побудувати тролейбусну лінію по вул. Пасічній від кільця на вул. Зеленій до вул. Личаківської. Її протяжність складе 4,6 км. Вартість робіт по її побудові керівник управління транспорту оцінив у 22,6 млн грн.

Читайте також: ТОП-3 транспортні розробки Львова. Фото

Свою думку Віктор Щир аргументував тим, що на ділянці вул. Пасічної від кільця на вул. Зеленій до перехрестя з вул. Дж. Вашингтона не курсує жодний громадський транспорт, в той час як там знаходяться дві фабрики, навчальні заклади, і зараз йде забудова району житловими будинками.

Однак коли така лінія можу бути побудована поки невідомо. Це лише ідея, яка потребує опрацювання. В тому числі і пошук коштів на її реалізацію. Відтак про жодні дати мова не йде.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!