У Львові можуть прибрати зупинку біля готелю «Львів». Деталі

3126 0
Вже невдовзі у Львові на проспекті Чорновола можуть прибрати зупинку громадського транспорту біля готелю «Львів». Причина – судова справа між адміністрацією готелю та міськими чиновниками щодо цього.
Фото: zaxid.net

Фото: zaxid.net

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv начальник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації Микола Захарків, в кінці 2013 року в готелю «Львів» закінчився договір оренди ділянки для паркування автомобілів напроти будівлі. Тоді ж комісія з безпеки дорожнього руху визначила на цьому місці облаштувати зупинку громадського транспорту. Відтак Галицька районна адміністрація мала подбати про це, встановивши необхідні дорожні знаки.

Та вже невдовзі адміністрація готелю «Львів» подала позов до суду на це рішення. В коментарі Tvoemisto.tv керівник готелю Василь Гущук такий крок аргументував тим, що встановлюючи зупинку напроти готелю, міська влада порушила «Правила розміщення обладнання зупинок міського електро- та автомобільного транспорту». Разом з тим один із автобусів, заїжджаючи на зупинку, пошкодив дашок над входом в готель.

До того ж адміністрація готелю судиться також і через те, що заїжджу кишеню, яку тепер використовують як зупинку, вони збудували для паркування автомобілів за свої кошти. Міські чиновники ж стверджують, що в готелю і так достатньо місця для паркування авто, яке знаходиться з іншої сторони будівлі, і яке не заповнене вщент.

Суд першої інстанції став на сторону готелю «Львів». Після цього міська влада подала апеляцію. Зараз триває її розгляд. Рішення у цій справі має бути за місяць.

Василь Гущук зазначив, що вони зверталися до міської ради з проханням перенести зупинку. Її мали б облаштувати на проспекті Чорновола ще до повороту на вул. Зернову, напроти будинків № 15-21.

У Галицькій районні адміністрації щодо зупинки теж налаштовані рішуче. Одним із аргументів Микола Захарків називав те, що вулична мережа належить до комунальної власності, «і готель не повинен керувати комунальним майном».

Про те, де буде розташовувано зупинку громадського транспорту, якщо міська влада програє цю справу, Микола Захарків відповів, що вони не розглядали такий варіант.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!