На Сихові до кількох будинків планують добудувати ще один

6141 0
Мова про вулицю Довгу. Останній будинок там матиме 8 поверхів і міститиме 38 квартир.
Візуалізація з засідання виконавчого комітету ЛМР

Візуалізація з засідання виконавчого комітету ЛМР

На Сихові на вул. Довгій 30, 30Б хочуть звести багатоквартирний житловий будинок з вбудованими громадськими приміщеннями та підземним паркінгом. Відповідний проєкт презентував головний архітектор Львова Антон Коломєйцев на засіданні виконавчого комітету ЛМР 19 грудня.

ЖК побудують на земельних ділянках площею 0,1724 га та площею 0,1000 га. Їхнє функціональне призначення – зона Ж-3 – зона багатоповерхової житлової забудови. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 45%. Гранично допустима висотність будинків – 26,18 м. 

«Насправді там роками ведеться будівництво. Середня черга вже є на етапі завершення. На двох земельних ділянках планується сформувати останню чергу, приблокувати до торцевої протипожежної стіни. Планується зробити 8 поверхів, що значно менше за попередні будинки комплексу», – пояснив головний архітектор Львова. 

У новій секції облаштують 38 квартир. Перший поверх використовуватимуть для громадських приміщень. Водночас у іншій сформованій секції цього ЖК вже діє дитячий садок. 

«Також надійшов гарантійний лист, що заявник планує долучитись до реалізації фінансування на розвиток соціальної та інженерної інфраструктури цього району», – зазначив Антон Коломєйцев. 

Читайте також: На Левандівці планують звести житловий будинок і дитячий садок

Містобудівні умови та обмеження мають надати ТзОВ «ГАО 20», власник якого мешканець Пустомит Олег Габуда, і ТзОВ «Перспектива Плюс Девелопмент» із власником львів’янином Михайлом Перцем.

Нагадаємо, що заявники вже намагались цьогоріч отримати містобудівні умови та обмеження на це будівництво, однак тоді це перенесли. Місто тоді мало питання щодо права набуття земельної ділянки. Тому розгляд проєкту будівництва перенесли до додання необхідних документів.

Наталія Вареник

Візуалізація з засідання виконавчого комітету ЛМР

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!