У Львові на хабарі затримали посадовця «Львівської залізниці»

3132 0
Посадовець продав без документів щебінь на 24 тис. грн.
Фото: Львівська обласна прокуратура

Фото: Львівська обласна прокуратура

Заступника начальника одного з підрозділів регіональної філії «Львівської залізниці» затримали за хабар у 24 тис. грн. Про це повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Читайте також: Львівська СБУ затримала слідчого поліції на хабарі. Фото, відео

Чиновнику залізниці повідомлено про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Слідство зафіксувало, що підозрюваний вимагав та одержав у мешканця Львівщини неправомірну вигоду в розмірі 24 тис. грн за безперешкодний відпуск відпрацьованої щебеневої суміші, яка перебуває на балансі філії «Львівська залізниця».

«Службовець встановив ціну 240 грн/м3 товару, при цьому без оформлення необхідних документів, які б підтверджували здійснення фінансово-господарських операцій між покупцем та філією», – йдеться у повідомленні.

Посадовця затримали після одержання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 12 тис. грн. Йому загрожує позбавленням волі на термін від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте також: 10 чоловіків намагалися виїхати з України за хабар. Їх направили до військкоматів

Слідчі дії тривають, вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. Встановлюються інші причетні особи.

ТЕГИ: хабар

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!