Підкорегують проєкт. На Хуторівці планують висадити 400 дерев і 2 тисячі кущів

3704 0
Вартість озеленення буде відома після корегування проєкту реконструкції вулиці.
Фото: Сихів медіа

Фото: Сихів медіа

У Львові на нещодавно відреконструйованій вулиці Хуторівці планують висадити понад чотири сотні дерев і більше двох тисяч кущів. Масштабний проєкт з озеленення готовий, необхідні ще погодження. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповіла керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

Читайте також: Тролейбус №23 у Львові почав курсувати за новим маршрутом

«Розробили робочий проєкт, шукаємо по розсадниках дерева. Йдеться про 412 дерев і майже 2 тисячі кущів. Кінець парку Івана Павла ІІ зеленим коридором по вулиці Хуторівки має поєднатися з парком Бондарівка. Основою композиції є тополі італійські, їх багато на Київських бульварах. Також використовуватимемо верби і липи», – розповідає Олександра Сладкова.

Італійські тополі планують висадити у два ряди посередині. Вздовж велосипедних і пішохідних шляхів буде коридор лип або верб. Верби планують висадити вздовж річки Зубра, яка тече під землею. Окрім тополь, верб, лип на вулиці планують висадити платани, клени, дуби, вільху, токсодіум, горобину, модрину.   

Олександра Сладкова каже, що важливо, аби підрядник закупив якісні саджанці, такі є на Київщині та на Івано-Франківщині.

Керівниця управління екології має зауваження до озеленення на вулицях, які ремонтували цього року, зокрема Богдана Хмельницького та Шевченка. 

«Якісні саджанці дерев коштують приблизно однаково, близько 100 євро. Як на мене, коли сотня мільйонів йде на реконструкцію вулиці, то закласти, умовно мільйон, в озеленення не є проблемою. Якщо порівнювати з іншими елементами проєкту, то це найдешевша інвестиція, але вона дуже впливає на те, якою буде вулиця», – переконує Олександра Сладкова.  

Читайте також: Вулицю Хуторівку відкрили для проїзду транспорту

Речник ЛКП «Львівавтодор» Олексій Хміль у коментарі Тvoemisto.tv  сказав, що проєктом реконструкції вулиці передбачений благоустрій, у нього входить посадка трави, розрихлення газонів, облаштування смітників, але про дерева там не йдеться.

«Проєкт реконструкції вулиці робили ще в 2017 році, щось недопрацювали. Зараз проєктант буде робити корегування проєкту, вносити зміни, зокрема й по дорозі. Тож в тих коригуваннях передбачимо і фінансування озеленення. Тоді будемо знати суму коштів», – зазначив він.

Нагадаємо, що ремонт вулиці Хуторівка розпочали взимку, у вересні її вже відкрили для проїзду, втім досі на дорозі проводять деякі роботи. Реконструкцію виконує ТзОВ «Онур конструкціон» за понад 125 млн грн. На вулиці проклали тролейбусну лінію, нею вже курсує тролейбус № 23. 

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!