У Львові на концерті збиратимуть кошти на реанімаційне ліжко для немовлят

3041 0
У п’ятницю, 13 травня, у Львові відбудеться благодійний проект «Музика заради життя», метою якого є збір коштів на реанімаційне ліжечко для новонароджених.
фото: kid520.com

фото: kid520.com

Концерт відлунає у Львівській опері в межах мистецького проекту «Три «С»: Скорик-Сильвестров-Станкович». Однак цього разу музика лише львівського композитора зазвучить у виконанні львівського оркестру «ІНСО-Львів». Атракція 13 травня буде благодійною, а зібрані кошти стануть в пригоді дитячій лікарні «ОХМАТДИТ».

«Приблизна сума коштів від квитків ― це буде близько 320 тисяч гривень. Ми плануємо купити ліжечко, яке потребують немовлята, що потрапляють в реанімаційне відділення. Коштує воно, на жаль, дуже дорого. Це 258 тисяч гривень»,  – уточнила голова ради Асоціації платників податків у Львівській області Лілія Долінська у коментарі zaxid.net.

Найдавніше відділення Львова має дев'ять таких ліжечок, однак вони надто старі. Замість п’яти років відпрацювали вже 12. Тож нове, австрійське, ефективніше пильнуватиме за температурою немовлятка, вологою повітря.

«Ці ліжка мають температурний режим. На них можна проводити хірургічні перев’язки нашим оперованим дітям. А ще на них можемо зробити рентген, не перекладаючи дитини»,  – розповіла заввідділу реанімації новонароджених «ОХМАТДИТу» Наталя Кунта.

Читайте також: Львівський «ОХМАТДИТ». Шанс на «одужання»        

До концерту, який патронує Асоціація платників податків, запрошують спонсорів і благодійників. Адже кожна гривня важлива. Вартість квитків від 80 до 600 гривень.

Нагадаємо, у Львові стартував збір коштів на закупівлю двох апаратів штучного дихання для дитячої реанімації у лікарні «ОХМАТДИТ». Інформацію про це поширила директор фонду «Крила надії» Наталія Ліпська на своїй facebook-сторінці. За її словами, один з апаратів штучного дихання у лікарні перестав працювати, інші ж перебувають у катастрофічному стані. Цю інформацію підтвердив і т. в. о головного лікаря КЗ «Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «ОХМАТДИТ» Іван Семків. За його словами, техніка у реанімації достатньо стара, тож вони звернулися до благодійного фонду з проханням про допомогу.

Відтак волонтери вирішили розпочати збір коштів для закупівлі двох апаратів штучного дихання для реанімації.

Реквізити для допомоги:

ПриватБанк 4731 2171 0995 3453 - карта волонтера

http://krylanadiyi.org.ua/info/rekvizyty реквізити фонду

призначення платежу – «добровільна пожертва реанімація»

контактні телефони:

(050) 430-71-88 Наталя

(067) 32-32-550 Соломія

(050) 370-90-02 Марина

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!