У Львові на літніх майданчиках дозволили вживати спиртні напої

2946 0
Раніше споживання алкоголю на літніх майданчиках було забороненим.
ФОТО: Getty images

ФОТО: Getty images

У Львові на літніх майданчиках дозволять вживати алкогольні напої. Згідно з новим розпорядженням «Про внесення змін до розпорядженні Львівського міського голови від 19.04.2023 № 119», що є в доступі Tvoemisto.tv, з 20 квітня у місті не діятиме заборона на спиртні напої на літніх терасах.

Як йдеться у новому розпорядженні, алкогольні напої у Львові продаватимуть з 12:00 по 21:00. Заборонений продаж пива (окрім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв триватиме із 21:00 по 12:00.

Натомість у межах розпорядження мають посилити відповідальність за недотриманням вимог шляхом залученням до громадських робіт. Військовослужбовцям Збройних Сил України, Національної гвардії, інших утворень відповідно до закону України військових формувань, а також працівникам праоохоронних органів продаж алкоголю заборонений. Контролювати дотримання вимог цього розпорядження має Головне управління Національної поліції та управління патрульної поліції у Львівській області.

Зазначимо, раніше споживання алкоголю на літніх майданчиках та терасах ресторанів, пабів і кафе у Львові було забороненим. Cпершу 28 лютого 2022 року у місті часткового обмежили продаж алкогольних напоїв з 18:00 по 12:00 годину дня, а наступного дня, 1 березня, ввели повну заборону на їхній продаж. Це стосувалося, як мереж магазинів, так і закладів громадського харчування. Уже 19 березня 2022 року продаж алкогольних напоїв на всій території Львівської області заборонили з 21.00 по 10.00. Відновили продаж алкоголю у Львові 3 червня минулого року.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!