У Львові на фасаді «Майстерні шоколаду» встановлять декорацію. Фото

4165 0
У Львові на період різдвяних та новорічних свят на фасаді «Майстерні шоколаду», яка розташована на вулиці Сербській, 3, встановлять святкову інсталяцію. Як розповіла Tvoemisto.tv начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, місто дозволило втілити проект.
фото: galnet.org

фото: galnet.org

Оскільки інтернет-спільнота Львова активно обговорювала допис на сторінці у Facebook співзасновника «Холдингу емоцій «!Фест»  Юрка Назарука  про те, що міська влада дозволила повернути на фасад «Львівської майстерні шоколаду» так звані «шоколадні ванни», які демонтували цьогоріч навесні, журналіст Tvoemisto.tv запитав, чи відповідає ця інформація дійсності у начальника управління охорони історичного середовища ЛМР.

Так виглядала «Майстерня шоколаду» зі славнозвісними ваннами

«То, на мою думку, Юрко Назарук так пожартував. І та інформація, що «шоколадні ванни»  невдовзі повернуться на фасад «Майстерні шоколаду» не має нічого спільного із реальністю. Натомість місто погодило мережі «!Fest» встановлення іншої святкової інсталяції, яка є доволі стильною і доречною», – розповіла Лілія Онищенко.

Декорація, що невдовзі з'явиться на фасаді закладу

Начальник управління охорони історичного середовища ЛМР запевнила, що проект тимчасовий і дерев’яні віконниці прикрашатимуть Майстерню шоколаду лише на період зимових свят.

Нагадаємо, цьогоріч 24 квітня, з фасаду будинку «Львівської майстерні шоколаду» зняли металеві конструкції. Майже дворічна судова тяганина між міськими чиновниками та підприємством «Холдинг емоцій «!Фест» завершилась на користь чиновників. Ще на момент монтажу інсталяції, управління охорони історичного середовища склало акт про порушення пам’яткоохоронного законодавства та подало його в Адміністративну комісію Галицької  райдержадміністрації. У вересні 2013 року холдинг емоцій «!Фест» оскаржив у суді рішення адміністративної комісії, що зобов’язала компанію сплатити 2550 тис. грн штрафу і демонтувати конструкції. 21 листопада депутати Львівської міської ради прийняли ухвалу, якою зобов’язали демонтувати металеві конструкції до 5 грудня 2013 року. Згодом КП «Адміністративно-технічне управління» двічі пробувало демонтувати «ванни», але справу так і не довелось довести до кінця. У той же час «!Фест» подав позов до суду з вимогою скасувати рішення про демонтаж. Галицький районний суд задовольнив вимоги «!Фесту», на що Галицька райадміністрація Львова подала апеляцію і виграла її. Тому 23 жовтня 2014 року Апеляційний адміністративний суд у Львівській області дозволив адміністрації демонтувати скандальні конструкції. Крім того, юристи Галицької райдержадміністрації звернулись в Господарський суд Львівської області. 10 грудня 2014 року міські юристи виграли справу – суд зобов’язав підприємство привести фасад будинку №3 на вулиці Сербській до попереднього стану, тобто за власні кошти демонтувати «самовільно встановлені техніко-декоративні елементи на головному фасаді». 

Розмовляла Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!