У Львові на Підзамче створять «Відкриту галерею»

2243 0
У рамках соціокультурного проекту «Майстерня міста» нещодавно відбувся «Хакатон соціальних інновацій» – конкурс проектів щодо покращення якості життя в місті. В результаті рішення журі заходу, першість отримала команда мистецького об’єднання «КІСКІТ». Втілення їхньої ідеї «Відкритої галереї» фінансуватимуть безпосередньо із призового фонду хакатону.
фото: afishalviv.net

фото: afishalviv.net

Метою заходу було залучення ініціативних мешканців до процесу покращення міського простору, шляхом продукування інновацій (ефективних та маловитратних рішень щодо врегулювання соціальних проблем). До участі в хакатоні запрошували ініціативні групи, які в рамках заходу мали напрацювати ідеї щодо покращення громадського простору та комунікації мешканців Підзамче – найдавнішого та, мабуть, найколоритнішого району Львова, інформує прес-служба міськради.

Завершальною частиною «Хакатону соціальних інновацій» слугували презентації проектів конкурсантів та визначення переможців хакатону. В результаті рішення компетентного журі заходу, першість отримала команда мистецького об’єднання «КІСКІТ». Втілення їхньої ідеї «Відкритої галереї» фінансуватимуть безпосередньо із призового фонду хакатону. Також всі учасники «Хакатону соціальних інновацій» отримали заохочувальні подарунки.

«Ми запропонували втілити проект відкритої вуличної галереї. Це буде ніби «галерея навиворіт» - роботи висітимуть не всередині приміщення, а на будуть намальовані на зовнішніх стінах. Кожен художник матиме свій «квадрат», який він розмальовуватиме, а ми, фактично, виступатимемо кураторами цього проекту, організовуватимемо зміну експозиції. Уже в четвер та п’ятницю ми плануємо намалювати перші роботи, а в суботу – представити галерею та запросити інших художників долучатися до її наповнення», – зазначив Тарас Довгалюк, представник мистецької формації «КІСКІТ».

«Команда переможців відповідально підішла до ідеї: підготувала візуалізацію та хороші аргументи. Такого проекту у Львові ще не було. З нетерпінням очікуємо презентації у суботу. Цікаво було зустріти серед менторів та гостей знайомих з якими не часто випадає послілкуватись у будні, хоча працюємо в схожих напрямках. То ж ми не могли знехтувати нагодою прогулятись на Підзамче та напрацювати спільну ідею. Це встановлення інтеграційної сусідської дошки з інформацією від мешканців для мешканців, заходи та події, а також зоною побажань-привітань. Протягом цього тижня запитаємо у мешканців, що вони думають про ідею, а результати представимо також у суботу 20 червня на Майстерні міста», – сказала Ярина Мельник, координатор проекту «РевіталізаціяПідзамче», Інститут міста.

Презентація уже реалізованого проекту команди «КІСКІТ», «Відкрита галерея», відбудеться вже цієї суботи, 20 червня, о 10:00 у павільйоні «Майстерні міста» на площі святого Теодора.    

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!