У Львові на Сихові встановили пам’ятник Небесній Сотні. Фото

7872 0
У п’ятницю, 21 листопада, у Львові встановили пам’ятник Небесній Сотні на Сихові. Його розмістили навпроти кінотеатру Довженка на проспекті Червоної Калини.
Фото: VisitLviv.net

Фото: VisitLviv.net

Фотографія пам’ятника з’явилась на Faceboоk-сторінці VisitLviv.net. Це велика сіра стела з синьо-жовтими декорами.

Водночас у Львівській міській раді Tvoemisto.tv повідомили, що це не пам’ятник, а лише його «макет», який встановила одна з громадських організацій Львова. І його найближчим часом демонтують. Відтак, ми очікуємо на коментар з цього приводу від голови Сихівського району Ірини Маруняк.

Зазначимо, у Львові в жовтні створено спеціальний оргкомітет із вшанування пам’яті героїв Євромайдану – «Небесної сотні».

Нагадаємо, начальник управління культури Львівської міськради Ірина Магдиш раніше заявляла, що у Львові треба запровадити мораторій на пам’ятники Небесній Сотні терміном на рік.

«Після Майдану пішла просто величезна хвиля народної ініціативи по встановленню пам'ятників, алей, фігур, таблиць на честь хлопців з Небесної сотні, які загинули на Майдані. З психологічної точки зору це абсолютно зрозуміло, люди хочуть якимсь чином віддати шану цим людям, залишити матеріальний слід в історії після їх загибелі, але, власне, тут є проблема. Цей матеріальний слід повинен не тільки бути у вигляді таблиць та алей, може, є сенс облаштувати дитячий майданчик і написати на одній з лавочок, що це на честь Небесної сотні? провести інтернет в якусь сільську школу і назвати, можливо це смішно звучить, що це інтернет в честь Небесної сотні. Це краще працюватиме на той результат, за який ці хлопці стояли і гинули. Вони гинули за життя, вони зовсім не гинули за смерть і за пам'ятники», – пояснила вона в ефірі Tvoemisto.tv.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!