У Львові на вул. Дудаєва стався витік газу

2175 0
Зараз вулицю Дж. Дудаєва перекрили.

Сьогодні вранці, 20 вересня, близько 10:00 год. на вул. Дж. Дудаєва стався витік газу. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів речник із зовнішніх зв’язків з громадськістю АТ «Львівгаз» Петро Лукіянчук.

Зараз вулицю Дж. Дудаєва перекрили.

«Що саме горить – сказати наразі не можемо. Можливо електромережа. Зараз всі обставини будемо з’ясовувати», – каже Петро Лукіянчук.

У ДСНС Львівщини зазначили, що горить газ, тому до ліквідації наразі не приступали.

«Коли на вулиці відімкнуть газ, наші пожежники зможуть почати гасіння. Швидше за все горить газ», – прокоментував Tvoemisto.tv повідомив речник ГУ ДСНС у Львівській області Ігор Курус.

Зараз, за його словами, на місце виїхали дві одиниці спецтехніки.

Мешканці будинку кажуть, що яма була вже давно і запах газу також спостерігався і повідомляли служби. Сьогодні ніби через високовольтний кабель і іскру воно загорілося. Наразі з слів людей служби планують погасити і заварити. Виключення газу, якщо відбудиться, то частково галицький і Личаківський район будуть без газу на час ремонту.

Згодом, як уточнив речник «Львівгазу» Петро Лукіянчук, загорання сталося через пошкодження кабеля. 

«Високовольтний електричний кабель, який мав механічні пошкодження, прошив струмом газу в мережу. У результаті розпочалося іскріння, а далі загорівся газ. Ремонтні роботи на мережі не можливо провести до того часу, поки не вимкнуть напругу. Лише потім зможуть локалізувати пожежу і проведуть ремонтні роботи на мережі», – каже Петро Лукіячук.

Скільки триватимуть ремонтні роботи і як довго мешканці вулиці залишатимуться без газу та світла, наразі невідомо. 

Ольга Шведа

Фото та відео Ігор Зінкевич


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!