У Львові встановлять десяток станцій моніторингу якості повітря

1578 0
У місті погодили комплекс заходів для покращання якості повітря.
ілюстративне фото: Автолюбитель

ілюстративне фото: Автолюбитель

Сьогодні, 16 жовтня, виконавчий комітет ЛМР погодив комплекс заходів для покращання якості повітря у Львові.

«Ми маємо працювати, опираючись на дані стосовно якості повітря, тому мають бути встановлені щонайменше 10 станцій моніторингу якості повітря», – зазначила керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

У рішенні виконкому передбачили модернізацію лабораторії на базі КП «Адміністративнотехнічне управління». У 2021 планують придбати сучасне обладнання для визначення концентрацій діоксиду сірки, діоксиду азоту, оксиду азоту, оксиду вуглецю, та інших речовин. Також планують розробити і запустити платформу онлайн-моніторингу якості атмосферного повітря.

Читайте також: Які перехрестя Львова найбільш забруднені. Результати дослідження

Також рішення передбачає оновлення правил благоустрою та створення умов для максимального озеленення вулиць зі значним транспортним навантаженням.  

Управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування має подати міській раді на затвердження Комплекс першочергових заходів щодо покращання якості повітря у місті. Загалом там йдеться про вирішення проблем у семи напрямках – моніторинг, енергетичний сектор, транспорт і транспортна інфраструктура, містопланування, будівництво та благоустрій, інформування та просвітництво, розбудова інституційної спроможності і партнерства.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!