У Львові нагородили почесних громадян міста. Кого обрали. Доповнено

4580 1
Цього року відзнаку «Почесний громадянин міста» отримали глава УГКЦ Блаженніший Святослав, Митрополит Львівський Православної церкви України Високоприосвященний Макарій та Почесний патріарх Православної Церкви України Святійший Філарет.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

Із нагоди відзначення 763-ї річниці заснування міста у Львові нагородили почесних львів’ян, серед яких громадські діячі, волонтери, воїни, працівники комунальних підприємств та діячі культури. Урочиста сесія відбулась сьогодні, 3 травня.

Цього року відзнаку «Почесний громадянин міста» отримали глава УГКЦ Блаженніший Святослав, Митрополит Львівський Православної церкви України Високоприосвященний Макарій та Почесний патріарх Православної Церкви України Святійший Філарет.

«Львів’янином року» став Євген Кураш — заступник командира 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, що служив у АТО. 

Званням «Шляхетна львівська родина» нагородили сім’ю Одрехівських. Володимир Одрехівський — відомий у Львові скульптор та мистецтвознавець, ректор Львівської національної академії мистецтв. Його батька Василя депортували до Львова з території Польщі. Разом із сином є автором низки скульптур на Львівщині зокрема пам’ятника Тарасові Шевченку у Перемишлянах.

Орденом Лева нагородили українську мовознавицю та професорку кафедри радіомовлення і телебачення ЛНУ імені Івана Франка Олександру Сербенську, 13 подяк від міського голови отримали діячі культури, активісти та спортсмени, серед якиг чемпіонка світу з вільної боротьби Алла Черкасова, директор музею Франка Богдан Тихолоз, керівник сектору зв’язків з громадськістю ДСНС Львівщини Віталій Туровцев, громадський активіст Григорій Руденко, львівський школяр та молодий науковець Дмитро Лопушанський та інші.

Інші нагороди до дня міста отримали львівські виконавці Оксана Муха та Павло Табаков, проректор УКУ Тарас Добко, керівник ТзОВ «ГрінЕра» Богдан Михайлусь, директор ліцею «Просвіта» Андрій Закалюк.


Читайте також:
6 Травня, 2019 18:51
Настя ВисокопрИосвященний?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!