У Львові «накрили» один із найбільших конвертаційних центрів країни. Фото

13968 0
Організували конвертаційний центр двоє львівських бізнесменів.
Фото: СБУ у Львівській області

Фото: СБУ у Львівській області

У Львові Служба безпеки України заблокувала  незаконну діяльність одного з найбільших конвертаційних центрів в країні зі щорічним обігом у 20 мільярдів гривень.

У ході досудового розслідування оперативники спецслужби встановили, що організували конвертаційний центр двоє львівських бізнесменів. Вони зареєстрували понад 70 фіктивних підприємств у кількох областях країни.

Співробітники СБ України задокументували, що зловмисники надавали «послуги» підприємствам реального сектору економіки, зокрема при виконанні робіт, наданні послуг та постачанні товарів за бюджетні кошти.

Організатори забезпечували клієнтам мінімізацію податків, штучне завищення валових витрат, конвертацію коштів, документальне «прикриття» безтоварних операцій, незаконне формування податкового кредиту та відшкодування ПДВ.  Зловмисники також «допомагали» замовникам із відмиванням доходів, отриманих злочинним шляхом. 

За попередніми підрахунками експертів, через підробку документів та їх використання, протягом 2020 року зловмисники проконвертували майже 20 мільярдів гривень.

Під час проведення понад 30 одночасних обшуків, правоохоронці виявили печатки фірм із ознаками фіктивності, комп’ютерну техніку, готівку та інше майно на суму понад 60 мільйонів гривень. 

Фото СБУ у Львівській області


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!