У Львові неподалік центру пропонують реорганізувати рух. Схема

5853 0
На деяких вулицях в межах кварталу хочуть влаштувати односторонній рух.
google maps: вулиця глибока

google maps: вулиця глибока

У Львові планують змінити організацію дорожнього руху у районі вулиць Степана Бандери – Генерала Чупринки – Київській. Відповідне звернення надійшло від мешканців, його розглядали на засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху.

«Звернення стосується кварталу, обмеженого вулицями Бандери – Чупринки – Київська. На частині його території вже є односторонній рух, що дало досить добрий результат, зокрема стало менше дрібних ДТП, і спростило проїзд. Відповідно, мешканці неодноразово зверталися з проханням облаштувати односторонній рух на решті вулиць. І ця схема, що ми маємо, погоджена з ними», – каже керівник управління вуличної інфраструктури департаменту міської мобільності ЛМР Павло Сирватка.

Читайте також: Простір біля пам’ятника Міцкевичу можуть зробити пішохідним

Так, зеленими стрічками на схемі позначені ті напрямки руху, які пропонують зберегти, а червоними – ті, які прибрати, влаштувавши в такий спосіб односторонній рух. За словами Павла Сирватки, попередній виїзд на локацію з мешканцями був ще минулого року, на місці були також представники патрульної поліції та Франківської районної адміністрації. Питання тоді відклали, бо була версія, що все-таки є можливість організувати паркування на цих вулицях, зберігши двосторонній рух. Натомість нині є відповідь поліції про те, що зробити неможливо.

Тут є великий попит на паркування, окрім цього, планують облаштувати платне, що також неможливо при двосторонньому русі. Неподалік кварталу вже є кілька таких квазікілець, і нове має зʼявитися довкола вул. Глибокої та вул. Японської. У той же час, додає Павло Сирватка, це забезпечить і можливість запаркуватися, і комфортний проїзд. 

Читайте також: У Львові планують реорганізувати рух на найбільш проблемних перехрестях. Перелік

«Те, що там треба наводити порядок, – це 200%, бо, коли вулиця менша 6 метрів, а на ній двосторонній рух – дуже складно. Єдине, що би я просив, підтвердження побажань мешканців у вигляді листа або клопотання від ЛКП, ОСББ тощо. Іноді траляються випадки, коли одні мешканці за, а інші – проти», – додав представник патрульної поліції під час засідання КБДР Олександр Козлов.

Питання про зміну організації дорожнього руху перенесли, допоки не відбудуться збори з мешканцями. Вони на прохання заступниці міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, мають протокольно погодити нову ОДР. Після цього питання знову винесуть на засідання комісії з безпеки дорожнього руху.

Ольга Коваль

Схема та фото з презентації під час комісії з безпеки дорожнього руху

_________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!