У Львові обговорять концепцію першої виставки Музею міста. Де подивитись

1604 0
Тематикою першої виставки обрали дитинство.
Фото: Візуалізація RE+design bureau

Фото: Візуалізація RE+design bureau

Сьогодні у Львові презентують концепцію першої виставки майбутнього Музею міста, яку розробили за підтримки Українського культурного фонду.

Читайте також: Топ-5 підземель старого Львова

Над проєктом виставки працювали понад чотири місяці. Кураторська група разом із соціологами провела декілька фокус-групових досліджень, завдяки яким вдалося більше дізнатися про досвід пізнання міста в дитинстві. Додатково команда музею запустила онлайн-опитування потенційних відвідувачів Музею міста, і наразі вже отримали більше 100 відповідей.

Охочим також запропонували згадати дитинство і побавитись в гру – пройти онлайн-квіз. Отримані результати досліджень використовують для тестування та деталізації концепції виставки, а також визначення напрямів подальших досліджень. 

«Після тривалих дискусій, кураторська група обрала для дослідження саме тему дитинства у місті. Дитинства не у контексті спогадів, мемуарів та ностальгії за хорошими часами, а у розрізі формування нашої міської ідентичності. З огляду на місію і завдання Музею міста, ми хочемо показати, яким чином дитина у віці активного пізнання досліджує місто як середовище свого існування», – каже співкураторка проекту Наталія Дзюбенко.

Також Музей міста запрезентує свою айдентику, сайт та промоційне відео. Tvoemisto.tv транслюватиме презентацію концепції виставки. Ефір можна буде переглянути на сайті та Фейсбук-сторінці медіа-хабу сьогодні, 5 листопада, о 18:00.

Читайте також: Що приховують підземелля Львова. Відео

Нагадаємо, що до кінця року у пивницях львівської ратуші мають облаштувати Музей міста.

Партнерська публікація



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!